hirdetés

Tizennégyre nőtt a turistákat verő taxis balhé gyanúsítottjainak száma. A fuvarosok most nem úszták meg, és önbíráskodás miatt folyik ellenük eljárás. Úgy tudjuk, a verekedő és gyanúsított taxisok tovább dolgozhatnak, ami kissé aggasztó.

taxi2Tizennégy gyanúsítottja van már sajtóhírek szerint a hétfő hajnali turistaverésnek. A személyszállítók sajnos az elmúlt hónapok hírei alapján kijelenthető, hogy úgy tűnik, egyre brutálisabbak. A pénzért szinte bármire képesek, hisz így volt ez a Sziget Fesztivál idején is. A drogfutár taxisról pedig ne is beszéljünk.

Mint ismeretes, most Zuglóban estek neki a taxisok egy turistapárnak igen kegyetlen módon. Három-négy taxis ütött-vert egy földön fekvő külföldi férfit, miközben tucatnyi kollégájuk nézte végig a brutális verést, és nem segítettek a bajba jutott utasnak.

Önbíráskodás miatt valóban 14 fő ellen van eljárás – mondta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 14 érintett taxis, úgy tudjuk, továbbra is dolgozhat, ami aggasztó. Természetesen az ártatlanság vélelme őket is megilleti, de aki utasokat ver, vagy annak gyanújába keveredik, akkor legalább addig pihenjen, amíg le nem zárul az eljárás ellene.