hirdetés

Az előzetesben lévő főbróker Tarsoly Csaba titkos korrupciós listájáról ír a Vasárnapi Hírek. A lap úgy tudja, hogy neveket és összegeket is tartalmaz Tarsoly Csaba kimutatása a kenőpénzekről és politikusokról. Ez mind szép és jó, de annak idején a hírhedt K and H Equites bank és brókerbotrány főszereplőjének Kulcsár Attilának is volt ilyen listája, igaz az azóta sem került elő.

Tarsoly

A Vasárnapi Hírek rendőrségi és kormány közeli forrásokra hivatkozik, s állítja a Quaestor fővezérének Tarsoly Csabának van egy listája, amelyen azon üzletemberek és politikusok neve van kiknek mikor és mennyi „támogatást”, vagyis valójában kenőpénzt juttatott az elmúlt években. A csődbe ment brókerház tulajdonosa, Tarsoly Csaba állítólagos listáján magas rangú kormányzati tisztviselő neve és a névhez tartozó százmilliós nagyságrendű összeg is szerepel. A kimutatást a Tarsolynál tartott házkutatás során találták meg a nyomozók, de ezt nem erősítették meg a rendőrök hivatalosan.

Anno a hírhedt bankár Kulcsár Attila ügyében is terjengett egy hasonló pletyka, egy listáról. Volt is ilyen lista, amely azon személyek nevét és mondnadóját tartalmazta , köztük politikusokét is, akik arról tanakodnak mit kell tenni, mi a legjobb, hogy ne legyen nagy baj. Ezt a listát anno az NNI vezetői is megkapták de ahelyett, hogy vizsgálódtak volna ezen politikusok, üzletemberek körül, inkább jobbnak tartották azon újságírókkal kötekedni, kellemetlenkedni, és lejáratni őket akik ezen listáról tudtak. Nos ez a lista azóta sincs meg a Kulcsár ügyben. Nem mondjuk, hogy perdöntő lett volna de mindenképp érdekes. Aztán tejedt olyan pletyka is amikor Kulcsárt Ausztriából hazahozták, és háziőrizetbe került, hogy a bankár megkereste illetve üzent ügyfeleinek és pénzt kért azoktól, akiknek rosszul jöhetett volna belekeveredni az első hazai igazi nagy milliárdos brókerbotrányba. Mert ugye Kulcsár bróker volt. Hogy volt-e aki fizetett ? Nem tudni pontosan.

A mostani brókerbotrányok egyik főszereplőjének Tarsoly Csabának az ügyvédje is csak annyit mondott, hogy nincs tudomása ilyen kimutatásról, pedig ha a nyomozók ezt megtalálták volna, akkor elvileg neki is tudnia kellene róla. -mondta Papp Gábor, ügyvéd.

Az Esti Újság Tarsoly előzetes letartóztatásakor arról számólt be, hogy a bróker gyermekeit régi rutinos ex főrendőrök védik, feltehetőleg nem olcsón. Aztán arról is lehetett hallani, hogy több miliárd forinttal is felkereste ismerőseit, hogy fektessék már be a megtakarítását, amíg ő nem szabadul de sokan nemet mondtak Tarsolynak, ha ez a legenda igaz. Picit mesébe illő de akár meg is történhetett.