hirdetés

Az előzetes letartóztatására váró  Tarsoly Csaba cégénél a Quaestornál volt bejelentve állítólag alkalmazottként, azaz munkavállalóként 2002-től Szijjártó Péter külgazdasági és külügyi miniszter. Legalábbis ez az egyik fontos hír is napvilágot látott. Mint ahogy az is, hogy Tarsoly Csabának Parlamenti belépője volt 2013-tól, amelyet épp az az  államtitkárság állított ki neki, amelynek tagja volt Szijjártó Péter is. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kabinetje írásos megkeresésünkre csak ma reggel válaszolt, amelyben tagadják, hogy valaha is a Quaestor alkalmazásában állt volna a külgazdasági és külügyminiszter úr.

tarsoly2

A brókerbotrányban újabb híreként arról számoltunk be, hogy a külügyminiszter Szijjártó Péter a most előzetes letartóztatására váró  Tarsoly Csaba botrányba keveredett cégeiben volt alkalmazott 2002 óta és állítólag fizették a TB és egyéb adójárulékait is tisztességgel. Természetesen megkerestük ezen irányú kérdéseinkkel a miniszter úr sajtóosztályát is, de választ csak ma reggel kaptunk, amelyet változtatás nélkül közlünk.

„Szijjártó Péter soha nem állt a Quaestor alkalmazásában, 2002 óta országgyűlési képviselő. Kérjük, hogy ezt mihamarabb tüntessék fel a cikkükben.Tisztelettel:

Miniszteri Kabinet – Sajtó/Cabinet of the Minister – Press Office

Külgazdasági és Külügyminisztérium/Ministry of Foreign Affairs and Trade”

 

Szerettük volna minderről megkérdezni Tarsoly Csabát is, de ugye ő neki most más baja is van, hisz arra vár kiderüljön, hogy előzetes letartóztatásba helyezik vagy sem. Tarsoly Csaba feltehetőleg még reménykedik, hogy a barátja a külgazdasági miniszter vagy más neves politikus esetleg segít neki. Hisz írt nekik levelet időben, hogy baj van a Quaestoros fővezér. Sőt joggal hiheti Tarsoly úr, hogy mivel megmentette sok sok milliárdját a Külgazdasági és Külügy Minisztériumnak és ki tudja még kiknek kaphat valamiféle segítséget . Azonban látványos segítséget már sosem fog kapni, ahogy nem kapott anno segítséget az MSZP-s Zuschlag,vagy a Kisgazda Szabadi és még sorolhatnánk a névsort.