hirdetés

Úgy tűnik, vérszemet kapott Budapest vezetése a kormánnyal szemben. A 65 év felettiek ingyenes utazása a tömegközlekedésben évente 9 milliárd forintba kerül, ezt pedig az államnak kéne biztosítania, ha nem akarja megszüntetni a díjmentességet, véli a főpolgármester, Tarlós István.

CAF fonodó

Örülök, hogy ilyen hamar megerősítést nyert, hogy a díjmentességet törvény írja elő. Ezek után biztos vagyok benne, hogy a jövőben az állam biztosítani fogja azt a 9 milliárd forintot, amennyivel a főváros kevesebbet kap évente e díjmentesség biztosítására. Úgy gondolom, hogy ez a jelenlegi egyeztetés légkörét tovább javítja – közölte Tarlós István főpolgármester a Kormányzati Tájékoztatási Központnak arra a nyilatkozatára reagálva, amely szerint a 65 év felettiek ingyenes utazásának biztosítását törvény szabályozza, és a kormány nem akarja módosítani a jogszabályt.

Tarlós István ezt megelőzően arról beszélt, hogy a főváros rákényszerülhet arra, hogy a kormánynál felvesse az utazási díjmentesség kérdését. Szerinte a 65 év felettiek ingyenes utazásának biztosítását át kellene gondolni, mondta.

Nos úgy tűnik, picit mintha Budapest vezetése, miután az agglomerációs közlekedést le tudta simán passzolni az államnak, vérszemet kapott, és már a nyugdíjasok utazásának megfinanszírozását is kéri.