hirdetés

Hiába minden. A közelgő tapolcai választásokat úgy tűnik elbukta a Fidesz,s  ez már lassan tény. A kérdés már csak az,hogy a Jobbik vagy az MSZP lesz a befutó. A kormánypártiak szakemberei már rég tudják, hogy veszve van a következő választás, hisz ide már kevesek az aktivisták, kevés a telefonos kampány, kevés minden lejáratás.

fenyvesi-orbán

Sok fideszes szakértő szerint nagy a baj. Tapolca sajnos veszve van és  az április 12..-ei országgyűlési választást  megnyerniük kisebb csoda lenne. Állítólag heves szakmai viták is vannak a választási szakértők között, hisz van, akik szerint minden rendben van,de hát ez a kör ugyanezt szajkózta Veszprémben is, aztán semmi sem lett rendben. A kétkedő választási szakértői brigád szerint sajnos a Jobbik és az MSZP között fog eldőlni minden, dehogy a két ellenzéki pártközül ki fog befutni megjósolni sem lehet, hisz a kétkedő,billegő választók aránya nagyon nagy.  Akár az is dönthet, némi túlzással, hogy a szavazóknak aznap milyen kedvük lesz reggel. Jobbikos vagy MSZP-s.

Úgy tudjuk már kevés a fidesz mozgósítható aktivistáinak ezreinek a kiküldése, sőt értelmetlen. A billegő választókat a telefonos kampánnyal sem lehet már befolyásolni és bizony a különféle mocskolódásos kampány is kevés.  A Fidesz csak egy féle módon  győzhetne, ha a képviselőjelöltjük Fenyvesi Zoltán minden egyes kétkedő, azaz billegő  választóval személyesen tudna találkozni s beszélni. Nos ez mind időben,mind emberileg ugye lehetetlen vállalkozás.

Természetesen a miniszterelnök úré a kormány különféle látogatásai, bejelentései sokat számítanak de ezek édes kevesek lesznek most Tapolcán a győzelemhez.

Mindezt alátámasztja az a Fideszes közlemény is, amely arról számol be, hogy milyen kétségbeesetten szeretne nyerni Tapolcán. A legújabb csodafegyver neve: interaktív telefonos fórum.

Ezt írja a párt közleményében:

„1400-an vettek részt Fenyvesi Zoltán múlt heti interaktív telefonos fórumán. A Fidesz-KDNP jelöltje egy új technológia segítségével Tapolca, Ajka és Sümeg környékén élő állampolgárokat invitált telefonos fórumra. A résztvevők hallgatóként, de akár kérdezőként is bekapcsolódhattak a másfél órás beszélgetésbe, ugyanakkor szavazhattak is az őket leginkább érdeklő témákra. A legtöbb választó a kormány béremelési tervei, a jövőbeni fejlesztések, a munkahelyteremtés, illetve az egészségügyi ellátás iránt érdeklődött. 

Azt is kiemelik, Tapolca „becsületbeli ügy”, amelynek tétje, hogy „ez a gyönyörű vidék nyertese lesz-e az előttünk álló éveknek”.

(Fotó: vs.hu )