hirdetés

Komoly hidegzuhanyként ért pár szülőt, hogy a CEAS Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium váratlanul bezárt. Két nappal ezelött az iskola még a tanévnyitóját hírdette. Több mint száz gyermek és rengeteg érettségiző gyermek jövője komoly veszélybe került ezen váratlan iskolabezárás miatt. Mondjuk ilyenre rég volt példa, hogy iskolakezdés előtt derüljön ki egy suliról, hogy game over. Az is tény, hogy kitolásból mindenképp jelesre vizsgáztak a felelősök , azaz a döntéshozók csak könyörgünk legalább azt ne hangoztassák majd , hogy a jövő nemzedékéért tették és, hogy vallásos emberek. 

 

A Gödöllői Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium a mai nappal megszűnt – jelentette be Galgóczi Ferenc, a gödöllői CEAS Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium főigazgatója a Facebookon.

Nem így készültünk erre a tanévre, de miután ma megtudtam, hogy támogatáscsökkentés lesz szeptembertől felelőtlenség lett volna elkezdeni az évet. Segítünk a gyerekeknek más iskolát találni a térségben, de a szülők ezt nem kötelesek elfogadni, ők is találhatnak. Tíz év után ez óriási fájdalom számomra, minden évben küzdöttem, mert igyekeztek mindig tönkretenni, de most gazdaságilag sikerült. Minden megoldást megpróbáltam, de ez akkora ütés volt, hogy ebből már nem lehet felállni – írta a CEAS igazgatója.

Picit fura, hogy épp tanévkezdés előtt derült ki, hogy az iskola támogatását jelentősen megkurtították. Nos ez nem szép dolog, hisz remegett érettségiző gyermekkel is kitoltak a döntéshozók. Gratulálunk mi is a szerkesztőség nevében.

Az iskolába több mint 100 gyerek járt. Sok iskolás épp az érettségi elött áll, a szülők és a gyermekek teljesen tanácstalanok és le vannak döbbenve.

Ez felfoghatatlan, érettségi előtt áll a fiam, hogyan tovább? Miért nem lehetett a szülőket megkérdezni, hogy havi szinten mennyi pénzzel tudják támogatni az iskolát. Hacsak gazdasági szempontok voltak az okok az iskola bezárására.-írta az egyik anyuka az iskola közösségi oldalán.

Egy másik szülő írásából kiderül több száz gyermeket érint az iskola bezárása.

Többszázan maradtunk tanácstalanul és kétségbe esve. Többünknek fogalma sincs hol tudja folytatni tanulmányait. Vannak akiknek ez az iskola jelentette a jövőt. És egy reggel arra kelni, hogy hirtelen minden kilátástalan, ez borzasztó. Köszönünk mindent, a diákok nevébe is!-írta Janka.

Tényleg nem így készültek: három hete lettek technikum, két napja még tanévnyitót hirdettek az iskola vezetői.

 

( Csákány )