hirdetés

Tanárt vert több szülő az egyik budapesti iskolában. Az Esti Újság úgy tudja, rendőrségi vizsgálat is indulhat az ügyben, hisz amit a verekedő szülői kiscsoport művelt, az kimeríti a garázdaságot, a gyermekveszélyeztetést és a könnyű testi sértést is, és a helyzetük nem rózsás, hisz egy tanárt ráncigáltak és ütöttek meg. Mindezt pedig sok-sok gyerek előtt tették a szülők, akik negatív példát mutattak.

tanárvberés-pesterzsébet-rtl

Úgy tűnik, sajnos Magyarországról hiteles kórképet mutat a pesterzsébeti tanárnő elverése. Fényes nappal egy iskolában ma bárki, bármikor többedmagával megverhet egy pedagógust. Mindenféle következmények nélkül. Sok tucat gyermek szeme láttára. Itt a gyermekveszélyeztetéstől kezdve, a könnyű testi sértésig, a garázdaságon át szinte minden megáll a kedves szülői kiscsoportnak, amely annyira bátor volt, hogy többen kellettek a tanárnő elveréséhez.

A nem hétköznapi eset a Gyulai István Általános Iskolában történt. A tanárnőre azért támadtak rá a szülők, mert szerintük a tanárnő korábban megvert egy gyereket. Ez azonban senkit nem hatalmazhat fel arra, hogy agresszióval válaszoljon.

Az iskola biztonsági kamerája felvette, hogy a tanárnőt többen körbeállják, majd egyikük ököllel megüti, egy másik a haját húzza. Mindez az iskola folyosóján, a diákok előtt történt, hétfőn délután.

A tanárnő az RTL Klubnak azt mondta, hogy egy kicsit megtört, de nem adja fel a tanítást. Egyúttal azt üzente a szülőknek és pedagógustársainak, hogy a gyerekeket csak együtt tudják nevelni, egymás ellenében nem érnek el semmit.

Az iskola vezetése az eset miatt minden bizonnyal megtette a szükséges lépéseket. A KLIK egyelőre, úgy tudni, még nem vizsgálja a tanárverés körülményeit.

(Fotó: RTL Klub)