hirdetés

Izgulhat az MSZP és Kész is. Pénteken le kell adnia az aláírásgyűjtő íveket Kész Zoltán független országgyűlési képviselőnek, aki arról kezdeményezett népszavazást, hogy az állami cégek vezetői ne kereshessenek többet kétmillió forintnál. Értesüléseink szerint már réges-rég meglehetett volna az aláírás, ha a Fidesz gyorsan nem vonja vissza a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényét.

népszavazás aláírás kész

Kész Zoltán független képviselő szerint még nem végeztek az összesítéssel, de ő biztos abban, hogy átugorják a lécet. Azaz könnyedén meglesz a kétszázezer érvényes aláírás, amit össze kell gyűjteni. Ennyi aláírás tehát megvan, de az utolsó pillanatig, csütörtök estig folytatják a kampányt, amiben az MSZP is segít a veszprémi politikusnak.

Információink szerint jóval hamarabb is kész lehetett volna Kész, ha a Fidesz az aláírások gyűjtése előtt gyorsan el nem törli a vasárnapi zárva tartást. Mert ugye erre is gyűjtöttek volna aláírásokat a baloldali aktivisták, de okafogyottá vált a Fidesz gyors és taktikus lépése miatt.

Az MSZP emellett az állami földek eladásának tilalmáról szeretne népszavazást. Ők is gyűjtenek, de ők már simán elérték a kétszázezret, és csak június 28-án kell az íveket leadniuk, vagyis van még majdnem négy hetük.

A korábbi szabályozással szemben már valamennyi aláírást ellenőrzik, az íveken feltüntetett személyes adatokat egyenként vetik majd össze a népesség-nyilvántartással. Az aláírás csak akkor érvényes, ha a név, a lakcím és a személyi azonosító is pontos. A többes aláírásokat is szűrik.

(Fotó: 24.hu)