hirdetés

Továbbra is marad előzetes letartóztatásban T.Csaba, aki főként a futball mérkőzések biztosításával foglalkozott évtizedekig. Tény, hogy T.Csaba az utóbbi években a Városligetet védők kitessékelésével került reflektorfénybe, majd a Dunaferr egyik tulajdonosának a megbízásából a vasmű elfoglalásával került címlapokra. Legutóbb pedig egy fura adócsalási ügy miatt került tavaly júniusban előzetesbe épp a magyaroroszági futball EB-megrendezése elött. Azonban volt tanácsadjó M.István is dutyiba került T.Csabának, akit azzal gyanúsítanak, hogy a belügyminiszterre hivatkozva intézett volna el büntető és bírósági ügyeket. A két férfi jól feküdt a kormányközeli köröknél ez tény, de vajon mit tehettek, hogy h-vősre tették őket? 

 

Tavaly június óta sem történt semmi,  T.Csabát nem is hallgatták ki az első részletes vallomás tétele óta és úgy tűnt decemberben már enyhítenek a kényszerintézkedésén és haza mehet az előzetesből. Azonban nem engedték ki, sőt az erről szóló határozat is hetekig keringett valahol, mert sem a dutyiban lévő T.Csaba sem az ügyvédje ezt nem kapta meg.

Pár napja kaptuk meg az előzetes meghosszabbításáról szóló határozatot, no comment. Igen úgy volt kiengedik decemberben, hisz nincs semmilyen bizonyíték ügyfelemre nézve és már az előzetes indokai sem állnak fenn – mondta dr.Szabó Antal ügyvéd, az Esti Újságnak.

Tény, hogy T.Csaba szabadulásába közbeszólhatott az, hogy volt tanácsadóját, M.Istvánt is dutyiba tették befolyással való üzérkedés miatt épp decemberben. A gyanú szerint három sértettnek is azt ígérte M.István, hogy elintéz ügyeket, hisz Pintér Sándor belügyminiszter embere.

T.Csaba NAV-ügyének és M.István befolyással való üzérkedése között szerintünk valamiféle összefüggést keresnek a nyomozók, hisz sok ügyben együtt dolgozott a két férfi. Kérdés találnak-e valamit.

Az is fura, hogy a két férfi T.Csaba és M.István jól feküdt a mostani kormánynál, hisz rengeteg kormányközeli cégtől kaptak megbízást, emlékezzünk csak a ligetvédők kitessékelésére a Városligetból, így elgondolkodtató, hogy miért engedték el a kezüket és küldték őket börtönbe most ?

Mint arról tavaly júniusban T.Csaba őrizetbe vételekor írtunk vallomást tett a NAV nyomozóknak, de kérdést nem tudtak feltenni T.Csabának, akit egy 870 milliós költségvetési csalási ügy miatt helyeztek előzetesbe.

A magyar futballmeccsek őrzésére specializálódott vállalkozó panasszal is élt a gyanúsítása ellen és a bíróság is csak nagy nehezen talált indokot arra, hogy a legszigorúbb kényszerintézkedést kiszabja.

A férfi cége akarta nemrég elfoglalni a Dunaferrt, ahol állítólag nagyon furcsa, gyanús és terrorizmushoz köthető gyanús pénzügyi tranzakciókra is bukkant. Sokak szerint ezért valakiknek az útjába kerülhetett és ki kellett vonni forgalomból. Az Esti Újság úgy tudja T.Csaba és társai maradnak előzetesben így döntött másodfokon az illetékes bíró.

A Fővárosi Törvényszék két héttel ezelött közölte, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezett négy férfit, akiket többek között különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett 870 millió forintos költségvetési csalással gyanúsítanak. Az egyik érintett T.Csaba.

A HardGuard biztonsági cég vezetője, volt a Videoton, a Ferencváros és sok sok csapat meccseinek a biztonsági cége de a magyar válogatott mérkőzéseit is ők biztosították. T.Csaba neve is felbukkant a Borkai-ügyben a volt győri polgármester adriai szexkalandjairól készült felvétel visszaszerzésében, illetve a városligeti beruházások alkalmával, amikor a tiltakozók összetűzésbe keveredtek a biztonsági szolgálattal. Legutóbb pedig ők akarták a dunaújvárosi Dunaferrt elfoglalni. Itt pedig T.Csaba emberei igen gyanús, titokzatos pénzügyi tranzakciókat is találtak, amelyek felvetik a terrorizmushoz köthető gyanút.

Egy önbíráskodási ügy miatt, ami egy szombathelyi futballmeccsen történt. 2017 óta zajlott a nyomozás, s fura, hogy az előzetes letartóztatás elrendelését nahy nehezen tudták ezen ügyhöz kötni, hisz más indok nem állt fenn. Az is több mint furcsa, hogy épp a Duneferres -ügy után vitték be Tóth Csabát. Fura, hogy ügyfelem kihallgatásakor a NAV nyomozói nem tudtak kérdéseket feltenni és azon is meglepődtek, hogy ügyfelem vallomást tett. Tény kérdése, hogy amivel gyanúsítják, képzettségét tekintve nem alkalmas, ezért jelölhették meg az egyéb indokot – mondta az Esti Újságnak dr. Szabó Antal ügyvéd.

Azon kérdésére, hogy ügyfelem kollegái a Dunaferr kapcsán találtak-e terrorizmus finanszírozására utaló nyomokat úgy tudok válaszolni, hogy azt sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom-közölte dr.Szabó Antal.

Kíváncsian várjuk mi lesz a folytatás, mert valami nem kerek T.Csaba ügyében. Aki ismeri az tudja nem egy könyvelő, így az, hogy ő szervezetten irányítson egy számlagyárat, nos nekünk erősen kérdéses. No meg már lassan fél éve van előzetesben, míg mások nagyobb összegeket loptak el és nem is nagyon szokás ilyen esetekben a kényszerintézkedés elrendelése.

 

(Csákány Tibor)