hirdetés

Hatalmas változások a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál. Úgy tudni az ex Pestmegyés sztárzsaru, a BRFK bűnügyi főkapitány helyettese Derzsy Péter új feladatot kap. A hírek szerint az ittas vezetése miatt beosztásából felmentett Zs. György helyére kerül a fiatal harcedzett nyomozó.  Akit sokan nem szeretnek. A BRFK-hoz való kinevezése elött  az őt nem kedvelő média felületek  arról cikkeztek, hogy hányszor volt büntetőeljárás alatt a főkapitány-helyettes.

derzsy péter

A belügyminiszter a rendőrségi belsőelhárításhoz küldte Derzsy Pétert. A fiatal sztárzsarura egykoron Doszpot Péter utódjaként néztek fel. Fiatal, rugalmas, gyors és furfangos zsaru volt. Pályafutását ő is életvédelmisként kezdte a Pest Megyei Főkapitányságon.  Aztán pályája egyre csak ívelt fel felé. Le ment Veszprémbe, ott a jelenlegi NVSZ főigazgató Bolcsik Zoltán beosztottja volt.

Aztán a BRFK főkapitány helyettese lett Derzsy. Gyorsan a sok jóakarója elő is vette a főrendőr múltját, amely lehet, hogy nem a legfehérebb, de rég volt, s tán igaz sem volt. Állítólag a főrendőrt a bíróság kétszer is elmarasztalta már. Az egyik eset végzős rendőr korában volt, amikor is megrovásban részesítették, a vád bántalmazás volt. A másik esetnél egy a férjét megölő isaszegi nő tett terhelő vallomást a főrendőrre, amiből szintén bírósági eljárás lett. Azonban itt is próbára bocsájtás lett az eset vége. Mindezzel főként a Privát Kopó foglalkozott hevesen, akiknek Derzsy a BRFK kinevezését megelőzően nyilatkozott és elismerte a múltat.

Úgy tudni Derzsy az NVSZ-hez a tavaly furcsa körülmények között távozott főigazgató-helyettes Zs. György igazgatói posztjára megy, aki egyben az NVSZ Polgári Titkosszolgálatok Védelmi Szolgálata Igazgatóság vezetője is volt. Mint ismeretes Zs. azért mondott le, mert ittas vezetésen érték a III. kerületi rendőrök.

Mint köztudott Zs. tábornok is részese volt a balul felderített móri brutális nyolcas gyilkosságnak, hisz ártatlanul ítélte el a bíróság elkövetőként Kaiser Edét és társát, akiket a tábornok is többek között a tettesnek tartott, hisz emiatt vették őrizetbe, emiatt gyanúsították meg. Igaz 3 évvel a jogerős ítélet hírdetés után kiderült, hogy semmi köze Kaiseréknek a móri vérengzéshez.