hirdetés

Elég hihetetlennek tűnő, sokkoló, és már már szinte mesébe illő támadás érte a Fradi egyik erős emberét. Volt barátja és a Fradi  exszurkolói koordinátora, a nemrég kirúgott Sz. Ferenc lőtte állítólag mellbe barátját, aki érdekes módon épp a Fidesz-székházat is olykor megvédő Sz. Ferenc utódja lett a zöld-fehér biztonsági cégnél. Az eset komolyságát mutatja az is, hogy Sz. Ferencet, bár a sértett szerint ő lőtt, még őrizetbe sem vették a rendőrök, pedig ilyenkor azért többnyire kattanni szokott az a bilincs. Sokak szerint mindezen rendőrségi akció várható volt, hisz Sz. Ferencről, amióta eljött a klubtól, egyre többen állítják, sittre kerül, mert a Fradi klub elnökének a nevét lejáratta, s olyan ügyekben hivatkozott állítólag őrá is, ahol nem kellett volna.

meglőtt fradis

Az Esti Újság már hetek óta egyre többet azt hallja , a Fradihoz közeli forrásaitól, hogy Sz. Ferencet a Fradi volt erős emberét, hivatalosan szurkolói koordinátorát, aki a Fidesz-székházat is elment megvédeni embereivel, önként ugye, le fogják csukni. Mint ismeretes, Sz. Ferencnek csúnyán kellett otthagynia a Fradit, állítólag. Olyat tett, ami megbocsáthatatlan. Az elnök személyét, és nevét sajnos sokak szerint lejáratta. Vagy majdnem lejáratta. Egyes pletykák szerint sokszor hivatkozott a Fradi vezetőire, és így a Fideszre is. Más hírek szerint pénzeket vett fel, ahol szintén a klub vezetőire hivatkozott. Nos, nem tudjuk, ebből mi az igaz, de tény, hogy kirúgták Sz. Ferencet. S az is tény, hogy befolyással üzérkedés miatt nem nyomoznak ellene.

Éppen ezért meglepődve hallottuk és értesültünk a Blikktől (ahonnan ment a Fradihoz a kommunikációs vezető és az elnök jobbkeze – a szerk.), milyen szörnyűség történt Sz. Ferenc házában. S mit tett Sz.Ferenc.  Mellkasi sérüléseket szenvedett nála egyik barátja, kúszva menekült az izmos, erős, testes barát, akit állítólag gumilövedékes fegyverrel lőttek mellkason. A lövés a Fradi korábbi biztonsági embere, Sz. Ferenc otthonában dördült el, a golyó pedig F. Pált találta el. A Blikk információi szerint F. Pál lett az utódja Sz. Ferencnek, ezért nem szívelték egymást. Korábban jó kapcsolatot ápoltak, viszonyuk baráti volt egészen Sz. kirúgásáig.

A Fidesz-székháznál tartott demonstráció felszámolójaként hírnevet szerző Sz. Ferenc maga hívta meg otthonába a később mellkason lőtt férfit. Legalábbis ezt állítja a sérült, aki nem számított a támadásra. Miután közelről egy gumilövedékes fegyverrel lelőtték, kivonszolta magát a XVIII. kerületi ház mellett parkoló autójába, és értesítette a hatóságokat.

Szerda este nyolc óra előtt egy benzinkútnál találkozott egymással Sz. Ferenc és utódja, F. Pál, innen elhajtottak Sz. lakásához. Eddig a pillanatig békében telt a spontán találkozó. Ezután elsült egy gumilövedékes pisztoly, s a lövedék F. testébe fúródott. Éppen a szíve alatt pár centiméterrel hatolt be a golyó.

A rendőrség kihallgatta a sértettet és a lakásban a bűncselekmény idején tartózkodó másik két személyt is. A vallomások komoly ellentmondásokat tartalmaznak, amelyeket a felderítés során megpróbálunk feloldani – mondta el a Blikknek hatósági forrásunk, aki hozzátette: Sz. Ferencet nem tartóztatták le, és nem is gyanúsították meg eddig.

Pedig ilyen ügyekben százból száz esetben kattan a bilincs az illető kezén.

A zsaruk a lövés után negyedórával megérkeztek, majd késő estig helyszíneltek. A sérültet mentő vitte kórházba, ahol megműtötték. Tegnap már fogadhatott látogatókat, valószínűleg néhány napon belül hazatérhet.
Meg nem erősített hírek szerint Sz. Ferenc barátnőjét, L. Alexandrát elvitte egy rendőrautó.

Most, október 21-én, 20 óra 26 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Budapesten a XVIII., Bója utcában hangoskodás és dulakodás van. A BRFK XVIII. kerületi rendőrkapitánysága súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 42 éves budapesti lakossal szemben – közölte megkeresésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság.

Akkor most mégis csak van gyanúsított?! Maga a rendőrség ismerte el, úgy tűnik, a fenti nyilatkozatban, hogy egy 42 éves férfival szemben járnak el. Bár őrizetbe sem vették, ami több mint különös, hisz életellenes jellegű ügyről beszélünk.

Az tény, hogy a Fradi Security jelenlegi vezetői között van olyan, aki rutinos életvédelmis nyomozó volt.

Az is tény, hogy Sz. Ferencet már sokan szeretnék hűvösebb helyen tudni. A klubnál is kellemtelen a személye. Az is tény, hogy ezen támadás körülményei furcsák, érdekesek, már-már mesébe illőek. Ezzel nem azt mondjuk, hogy nem történt meg az eset. De az is lehet, hogy Sz. Ferenc bizony nem lőtt senkire sem. Miért lőtt volna? Vagy épp esetleg nem őrá támadtak a saját otthonában? Nos, ezeket mind-mind tisztázni kell.