hirdetés

Újabb fejlemény a brókerbotrányban. A most őrizetben lévő Tarsoly Csaba cégénél a Quaestornál volt bejelentve állítólag alkalmazottként, azaz munkavállalóként 2002-től Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyi miniszter. Természetesen megkerestük hivatalosan is a minisztériumot, hogy megkérdezzük minderről a miniszter urat is. Választ azonban egyelőre nem kaptunk.

 tarsoly

Újabb fordulat a brókerbotrányban. A külügyminiszter Szíjjártó Péter ugyanis a most előzetes letartóztatására váró Tarsoly Csaba botrányba keveredett cégeiben volt alkalmazott 2002 óta és állítólag fizették a TB és egyéb adójárulékait is tisztességgel. Azt sajnos egyelőre nem tudjuk, hogy a külgazdasági és külügyi miniszternek Szíjjártónak van-e még a Quaestoros cégek bármelyikben alkalmazotti állása vagy már lemondott ezen alkalmazotti állásáról Szíjjártó úr, és, ha igen akkor pontosan mikor mondott fel Tarsoly Csabánál és a Quaestornál.

Illetve így már az is érdekelne minket, hogyha tényleg alkalmazottja volt a kisemberek pénzét elvarázsoló Tarsolyéknak a miniszter úr , akkor ez így utólag, mind etikailag, mind erkölcsileg mennyire vállalható. Vállalható – e egyáltalán ?

Természetesen megkerestük ezen irányú kérdéseinkkel a miniszter úr sajtóosztályát is, de választ vagy bármi egyéb jelzést, ez idáig,  hogy várjunk esetleg az írással, nem kaptunk. Pedig eltelt nem kis idő kérdéseink feltevése óta.

Szerettük volna minderről megkérdezni Tarsoly Csabát is, de ugye ő most a Gyorskocsi utcai fogdán várja a döntést, hogy a rácsok mögött kell-e maradnia 30 napra vagy még többre vagy hazamehet békében. Tarsoly Csaba feltehetőleg reménykedik, hogy a barátja a külgazdasági miniszter vagy más neves politikus esetleg hatalmi szóval megmenti. Hisz írt nekik levelet időben, hogy baj van a Quaestoros fővezér. Sőt joggal hiheti Tarsoly úr, hogy mivel megmentette sok sok milliárdját a Külgazdasági és Külügy Minisztériumnak és ki tudja még kiknek kaphat valamiféle segítséget . Azonban látványos segítséget már sosem fog kapni, ahogy nem kapott anno segítséget az MSZP-s Zuschlag,vagy a Kisgazda Szabadi és még sorolhatnánk a névsort.

Mindenesetre a rendőrségi éjszakai akciója Tarsoly őrizetbe vétele kapcsán  szakértőink szerint az valószínű, hogy az NNI nem készült fel az őrizetbe vételre az nap amikor kimentek Tarsoly Csabáért és a másik két emberért, ezért került mindenre késő este sor,egy felkészült  előre eltervezett akció általában hajnalban vagy reggel szokott elindulni. Természetesen, ha úgy adódik főként egy TEK-nél,  bármikor lehet menni.  Hogy a rendőrség mire várt nem tudni, ha várt egyáltalán.