hirdetés

Szigorúbb biztonsági intézkedések lesznek a magyar–norvég labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezős mérkőzésen, a kapuk korábban nyitnak, a beléptetés ideje lényegesen tovább tart majd. Mindezt a párizsi merényletsorozat miatt vezették be. Az átvizsgálás hosszas időbe telik majd.

fradi 2

A párizsi merényletek miatt szigorúbb biztonsági intézkedések lesznek érvényben a magyar–norvég labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezős párharc mai visszavágóján.

Az MLSZ közleménye szerint minden szurkoló személyazonosságát megvizsgálják a biztonsági szolgálat tagjai a 20.45 órakor kezdődő találkozó előtt, ezért arra kérnek mindenkit, hogy időben érkezzen meg a Groupama Arénához. A stadion kapuit a meghirdetettnél korábban, 18.15 órakor nyitják ki, és a beléptetésnél a jegyeket minden esetben összevetik a személyazonosító okmányokkal.

Az MLSZ felhívja a nézők figyelmét, hogy a szokásosnál szigorúbb biztonsági intézkedések miatt lényegesen megnövekszik a beléptetés ideje.

Fontos, hogy senki ne próbálkozzon más jegyével belépni, mert azokat, akik nem a saját nevükre szóló belépővel próbálnak a stadionba bejutni, a biztonsági személyzet átadja a rendőrségnek – áll a közleményben.

Javasoljuk, hogy a szigorú ellenőrzések miatt lehetőség szerint senki ne vigyen be a lelátóra magával táskát. Felhívjuk a figyelmet, hogy a mérkőzés során, vagy a lefújás után a pályára lépni tilos, ezt a jogszabályok szigorúan büntetik – olvasható a magyar szövetség honlapján.

Az UEFA  szombaton hivatalos közleményben fejezte ki együttérzését Franciaországnak a párizsi terrortámadások miatt, egyben megerősítette, hogy a következő napokban minden tervezett mérkőzést megrendeznek. Az UEFA versenyrendszerében rendezendő mérkőzések egyperces néma megemlékezéssel kezdődnek, a játékosok gyászszalaggal a karjukon lépnek pályára.

A Magyarország–Norvégia Európa-bajnoki pótselejtező előtti gyászszünettel a párizsi áldozatok mellett a napokban tragikusan fiatalon elhunyt válogatott kapusra, Fülöp Mártonra, valamint az Aranycsapat keretének tagjára, Várhidi Pálra is emlékeznek.

A magyar válogatott – amely az 1986-os világbajnokság óta nem vett részt nagy nemzetközi tornán, Európa-bajnokságon pedig legutóbb 1972-ben szerepelt – csütörtökön 1-0-ra megnyerte a párharc első, oslói mérkőzését.