hirdetés

Csak sikerült a magyar arany a Beijingi téli olimpián. Jöhet bármi, tehetnek el aranyat, jöhet a covid, lehet taktikai hibát véteni, Liu Shaoang megmutatta mi az igazi magyar vírtus! A magyar koris tiszteletére még a Puskás Stadion is nemzeti színekbe tündököl, szép volt Liu, szép volt fiúk, szép volt lányok, köszönjük.

 

Megszületett Magyarország második aranyérme a téli olimpiákon, miután Liu Shaoang megnyerte a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számát Pekingben.

Az egyes pályáról indulva végig ő volt az élen a döntőben, bár az Európa-bajnok orosz Ivlijev próbálta szorongatni, de szerencsére nem került elég közel Liu Shaoanghoz. Sőt az orosz koris belátta jó neki az ezüst is és ez az arany legyen a miénk !
Ez Magyarország második aranyérme a téli olimpiákon, és az első egyéni számban! Igaz szerintünk a harmadik, hisz egyet jogtalanul vettek el most Kínában.

A mostani olimpián ez a magyar csapat harmadik érme, és Liu Shaoang mindegyiknek részese volt, hiszen tagja volt a bronzérmes mixváltónak, valamint bátyja kizárása után harmadik lett 1000 méteren.

Magyarországnak még két érme sem volt korábban téli olimpiákon, nemhogy három, de Pekingben ez is megtörtént! Liu Shaoang előtt csak egyetlen magyar sportoló, Szőke Kató mondhatta el magáról, hogy egyéniben és váltóban is olimpiát nyert, az egykori úszó 1952-ben, Helsikiben 100 gyorson, valamint a gyorsváltóval végzett elsőként.

A szám másik két magyar indulója, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry a negyeddöntőben búcsúzott. Liu Shaolin Sándor a futamában a negyedik helyen végzett, mindössze hat ezreddel maradt el a lett Roberts Kruzbergstől.
Krueger a második helyről startolhatott, de a rajt során megbotlott, így az első kör végére negyedik lett. Hiába próbálkozott, lemaradt, és csak ötödik lett 40.844 másodperccel.

Liu a győzelem után nem titkolta: úgy ébredtem, hogy ma bajnok leszek.

Szerencsére mindez a magyar kőris versenyzésén is látszódott. Higgadtan, ügyesen korizott és meg lett a hőn áhított arany.

Köszönjük.

( Csákány )