hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja Pécs előkelő részén a Donátuszi úton építkezik az MSZP elnöke dr. Tóth Bertalan és új családja. A beruházás nem lehet olcsó, azaz több mint százmillió forintra tehető ránézésre. Természetesen megkerestük a baloldali párt vezetőjét is de ő konkrét választ nem adott a kérdéseinkre, egyre sem. Így azt sem tudhattuk meg, hogy 100 vagy mondjuk 300 millióba kerül a Tóth család új fészke. Azt is szerettük volna megtudni, hogy erre miből telt az MSZP első emberének, hisz a honatyáknak járó milliós fizetése is igen kevésnek tűnik ezen költségek fedezéséhez .

 

Pécs előkelő és most felkapott városrésze most a Donátuszi út környéke, ahol sorra nőnek ki a földből az új építésű, szebbnél szebb házak. Itt épít épp az MSZP elsőszámú vezetője is új családi fészket, legalábbis úgy tudjuk.

Itt egy 110-120 négyzetméteres egyszerű, egyszintes új ház 80 millió forintba kerül most, erről a Castrum Építőipari cég oldalán találhatunk sok-sok információ, amihez egy kis kert is jár.

Az EstiÚjság úgy tudja nem a képeinken is látható egyszintes látványos házat épít dr. Tóth Bertalan, hanem nagyobbat. A helyiek szerint több szintes kis villaszerű épület lesz az MSZP elnökének és új családjának az otthona.

Természetesen megkerestük Tóth Bertalant is, hátha segítőkész lesz.

Tisztelt Elnök úr !

Az Esti Újság főszerkesztőjeként érdeklődnék, hogy Pécsen a Donátuszi út 64.szám alatti Villa Parkban vásárolt-e Ön vagy a családja ingatlant és mekkora épületet építetett ?

Ezen vásárláshoz és építéshez a megtakarításaiból vagy esetleg kölcsönből tudott neki kezdeni Elnök úr?

Érdeklődnénk azután is, hogy anno mint pécsi alpolgármester mit tapasztalt , mi alapján nyerte el anno a dr.Bögyös féle cégcsoport a Pécs Kulturális főváros projektből egy 2 milliárdos tendert, amely vége az lett, hogy az alvállalkozóit sajnos végül nem fizette ki és mintegy félmilliárdos csalásba keveredett ezen társaság? Anno Ön ezen ügyben tapasztalt-e visszásságokat ? Tett-e lépéseket anno dr.Bögyösék fura működése miatt ?

Nos választ kaptunk az elnök úrtól, de okosabbak nem lettünk. Sőt picit úgy érezzük mintha hülyének nézne minket az MSZP elnöke, mert egy konkrét választ sem adott. Ez szerintünk olyan politikusi védekezés, amikor baj van.Persze lehet egyfajta pökhendiség is, hogy mit akar ez a firkász.

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Kérdéseit és érdeklődését megköszönve, az alábbi tájékoztatást adom:

A tulajdonomban álló vagyonelemekről, valamint a pénzügyi, anyagi helyzetemről, azok változásairól valós és pontos információkat tartalmaz az országgyűlési képviselőként éves rendszerességgel kitöltendő vagyonnyilatkozatom, amelyet Ön is elérhet és megtekinthet az Országgyűlés honlapján.

Az Ön által említett, “dr.Bögyös féle cégcsoport” Pécs Kulturális főváros projekttel létrejött kapcsolatát és ennek következményeit érintő kérdéseivel kapcsolatban javasolom, hogy bátran forduljon Páva Zsolthoz, Pécs Megyei Jogú Város korábbi fideszes polgármesteréhez, tekintettel arra, hogy a város részéről – tudomásom szerint – ő kötött szerződést a nevezett cégcsoportba tartozó gazdasági társasággal.

Üdvözlettel:

Dr. Tóth Bertalan

Szóval azt, hogy például miből telik az elnök úrnak ilyen szép házra nem tudni. Biztos kölcsönt kapott a rokonoktól vagy épp valamelyik Vajna kaszinóban nyerte egy majdnem görbe éjszaka.

De nézzük a vagyonnyilatkozatát az MSZP vezetőjének. 2019-ben az eddig is meglévő nagyszámú ingatlana (van közte erdő és telek is) mellé még egy pécsi családi ház megvételét kezdte el Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

Az MSZP-s elnök Tóth Bertalan meglepően vagyonos ember a 2019-es nyilatkozata alapján. Egy pécsi lakóház tulajdonosa felerészben, de emellett bevallott még egy erdőt és hétvégi házat, és több pécsi ingatlant is a szocialisták frakcióvezetője. Az is kiderült a nyilatkozatából, hogy folyamatban van egy 154 négyzetméteres pécsi családi ház megvétele is a részéről. Annak felerészben lesz a tulajdonosa.

Sajnos okosabbak nem lettünk. A kérdéseinkre ugyanis nem kaptunk választ. A politikus vagyonnyilatkozatából pedig a kérdéseinkre választ nem adott Tóth elnök úr. Bízunk benne a pártjának a tagjait azért részletesebben szokta tájékoztatni, meg a szavazóit.

A honatya nyilatkozatából ennyit tudni : Tavaly bérelt magának egy Volkswagen Sharant a szocialisták elnöke. Van egy 2,2 millió forintos és egy 70 592 eurós életbiztosítása is. Míg 2018-ban 4 milliós készpénzvagyona mellett volt egy 650 ezer forintnyi követelése egy pénzintézettel szemben, valamint egy másik 12 milliós követelése is, addig tavaly már csak egy 7 millió forintos követelése volt. Mindezek mellett csak 400 ezer forint tartozása van Tóthnak.

Nos az biztos, hogy ebből a bevallásból aligha futotta a Donátuszi úti házikóra Tóth elnök úrnak.

( Csákány )