hirdetés

Úgy tűnik az egyik ismert egyházi misszió zalai vezetői nem igazán ismerik sem a bibliát, se más hasonlót sem. A felebaráti szeretetet pedig pláne nem, hisz egyik alkalmazottjukat fogva tartották amíg az alá nem írta a felmondását. Még bántalmazták is szerencsétlen sértettet. Az arcpirító ügyben három nő ellen emeltek vádat.

 

Fura és egyben arcpirító bűnügyben emelt vádat a Zala megyei ügyészség. Három nő fogvatartott a sértettet ami nem volt hajlandó aláírni a felmondását. Ráadásul a vádlottak mind az egyik egyházi misszió tagjai, azaz épp nekik kellett volna példát mutatniuk. Nos ez a viselkedés is egy példa csak nem találjuk sem a Bíbliában, sem az Ó sem pedig az Új szövetség írásai közt.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője közölte: az eset egy egyházi misszió zalaegerszegi irodájában történt, ahol tavaly szeptemberben 18-an vettek részt egy megbeszélésen – köztük a szervezet zalai vezetőnője és a sértett, egy nagykanizsai házi gondozó.

Egy vita odáig fajult , hogy a vezető közölte a beosztottjával, hogy akkor nem akar tovább dolgozni a sértettel és írja meg a felmondását. A sértett erre először azt mondta, hogy másnap behozza, később pedig, hogy postán küldi el a felmondását, majd távozni akart. Kolléganői közül többen felkiáltottak, hogy ne engedjék ki őt az irodából, és közülük ketten elállták az ajtót, hogy megakadályozzák a távozását. Rajtuk kívül az ajtóhoz lépett egy harmadik nő is – az ügy elsőrendű vádlottja – és közölte a nővel, hogy addig nem mehet ki, amíg el nem készíti az iratot. Ezután megpróbálta elhúzni az ajtótól a gondozónőt, de ő kiszabadította kezét a szorításból.

A megfélemlített sértett végül leírta, hogy kéri munkaviszonyának a közös megegyezéssel való megszüntetését. Az egyházi fogvatartói ezután elengedték.

A bántalmazás illetve fogvatartás következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése, a bal karján véraláfutás keletkezett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindhárom nő ellen személyi szabadság megsértésének bűntette, egyikük ellen pedig testi sértés vétsége miatt is vádat emelt.Mi bízunk benne a vádlottak elkezdik olvasni a szent tanokat , írásokat és talán rájönnek mit is tettek. Sajnos a vádlottak az érintett egyházmisszió tóhírét is csorbították nem kicsit. No meg a bizalmat is rendesen leépítették.

(csákány)