hirdetés

Továbbra sincs meg a nyomtalanul eltűnt, és állítólag százmilliós adósságot maga mögött hagyó  MSZP-s politikus S. Attila. A zuglói önkormányzatban ténykedő  MSZP-s képviselő korábbi lakcímére a szomszédok szerint csak úgy özönlenek a banki levelek.

sápi-mszp

A politikus január 5-én boltba indult Újpalotán, egy fekete melegítőben, zöld kabátban és sportcipőben. Azóta nem tért haza. Senki nem tudja, hol lehet és mi lehet az MSZP-s politikussal. S. Attila sem telefont, sem iratokat nem vitt magával, autóját is hátrahagyta. Életjelet innentől fogva nem adott magáról, eltűnését mégis csak egy héttel később jelentették.

A politikusnak összesen  alig 2 milliós banki tartozása van, habár ez elég csekély indok lenne az eltűnéséhez, hiszen havi 425 ezret keresett önkormányzati képviselőként, ezenfelül ügyintézői munkát is vállalt egy cégnél havi 59 ezer forintért. Nevén egyetlen nagyobb érték sem szerepel, biztonsági-magánnyomozói cégét 180 napot meghaladó 100 millió forintos adótartozás miatt tavaly októberben felszámolták. Ezenkívül a 2015 januári vagyonnyilatkozata szerint az MSZP-s képviselő 40 százalékos tulajdonos volt egy egyszemélyes, adminisztratív szolgáltatást végző kft.-ben.

A politikus és élettársa az utóbbi években több helyen is lakott: tavaly májusban Attila édesanyjának volt otthonából költöztek Pilisre, onnan pedig Újpalotára. Míg a képviselő hivatalos lakhelye Pilis maradt, banki papírjai mégis édesanyja békásmegyeri panellakására érkeznek a mai napig.

Amíg nem kerül  elő a politikus, addig a zuglói önkormányzatban az az érdekes helyzet áll elő, hogy mind a Fidesz, mind az MSZP létszáma azonos.