hirdetés

Az MSZP szerint szabálytalanul lett kinevezve Szabó Hedvig a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójának. Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke tiltakozik mert meghallgatás nélkül nevezték ki a főigazgatót amire eddig sosem volt preceens. Molnár Zsolt Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult az ügyben.

nemzetbiztonsagi_4

Bár a miniszterelnök július 16-i hatállyal nevezte ki Szabó Hedviget a Nemzetbiztonsági Szolgálatok főigazgatójává. Az erről szóló határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg, a Nemzetbiztonsági bizottság előtt viszont nem járt az új főigazgató. A szolgálatokról szóló törvény alapján viszont ezt meg kellett volna tennie. A bizottság a meghallgatás után állást is foglal a jelölt alkalmasságáról. Miután ezt most nem tehette meg, a bizottság szocialista elnöke, Molnár Zsolt Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult. Ilyen esetre soha nem volt még példa Magyarországon.

Az eset miatt a baloldali politikusok jelezték ők már meg sem kívánják így hallgatni a főigazgatót, az ügy és a kinevezés pedig magáért beszél.