hirdetés

18 év után hétfőn reggelt szabadulhatott a börtönből a móri mészárlás miatt ártatlanul elítélt Kaiser Ede. A férfi kártérítést sem kapott amiért ilyen súlyos bakit vétett a rendőrség, ügyészség és bíróság.

 

Kaiser 18 év után szabadult, ahol ügyvédje Dr.Dezső Antal és barátai várták. Kaiser alig változott, igaz a börtönsport, azaz a gyúrás meglátszik rajta.

A móri fiaskóba egyetlen egy rendőr, ügyész, vagy bíró sem bukott bele. Pedig Kaiser Edét ártatlanul ítélték el a brutális 8 emberi életet követelő móri mészárlás miatt. Sőt azon újságírókat is meghurcolták a hatóságok, akik Kaiser ártatlanságát hangoztatták, a nyomozás ellentmondásaira hívták fel a figyelmet és merték kritizálni a rendőri munkát, ami pocsék volt és rossz valljuk be, vagy épp interjút készítettek Kaiserrel, amely feketén-fehéren bizonyította Kaiser Móron nem lehetett és nem gyilkolhatott.

Itt ennél az eljárásnál derült ki, hogy bizony simán bárkit elítéltetnek ártatlanul is, ha nagy a politikai nyomás vagy elvárás egy megoldatlan bűnügy miatt.

Érdekes, hogy miután meglettek az igazi elkövetők Kaiser ártatlanságát hosszú hónapokig egy bíróság vagy ügyészség sem vállalta. A férfi kártérítést sem kapott, amiért tévesen ítélték el.

Az indok pedig röhejes volt: na de fegyveres rablásokban részt vett Kaiser Ede.
Az ellene hozott jogerős ítéletet végül ha nehezen is de enyhítették, hisz a móri mészárlásért és rablásokért kapott életfogytig tartó büntetést végül 18 évre csökkentették.

A móri esetről sok újságíró írt könyvet de valahogy Kaiser fiaskója és igaz története egyikbe sem került bele. Igaz a szerzők többsége azóta már rendőr lett. No comment.