hirdetés

Döntött a bíróság. Kiengedik a Viking Sigyn ukrán kapitányát az előzetes letartóztatásból, ha letette a 15 milliós óvadékot. Az ukrán kapitány ügyében nem szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés a bíróság szeritn, aminek az ügyészség nem nagyon örül.

 

Az ukrán kapitány még előzetes letartóztatásban van, amennyiben azonban leteszik a kiszabott 15 milliós óvadékot, úgy azonnal kikerülhet a dutyiból, és bűnügyi felügyeletbe kerülhet, nyomkövetőt kell viselnie majd.

 

A másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát és 15 milliós óvadék ellenében szabadlábon védekezhet tovább az ukrán hajóskapitány, aki szolgálatban volt a Hableány tragédiája éjjelén.

Jurij C. ügyvédje, Tóth M. Gábor azt mondta, a másodfokon eljáró bíróság példás és iránymutató döntést hozott. A Fővárosi Törvényszék további magatartási szabályként előírta, hogy a kapitánynak heti két alkalommal személyesen jelentkeznie kell a nyomozóhatóságnál. A hajóskapitánynak nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el Budapest területét.

A Viking Sigyn szállodahajó kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetésével gyanúsítják.