hirdetés

Szabadul a magyar ügynök
2014-06-21 10:46

Az elhíresült Egymásért Egy-Másért Alapítvány kulcsfigurája, a kémbotrány rejtélyes főszereplője és az az ember aki köztársasági kegyelmet kapott a 90-es években több súlyos bűncselekmény letöltése alól, hamarosan szabadulhat előzetes letartóztatásából. Jakubinyi Róbert miután kiadták az osztrák hatóságok évek óta van börtönben. Többször ügyvédeket is cserélt. Azt azonban, hogy mi indokolta ilyen hosszú fogva tartását, azt rejtély övezi. A pletykák szerint a szolgálatok pénzét is csapolta a férfi, amit egyelőre mindenki tagad.

Hosszú évek után várhatóan házi őrizetbe helyezik előzetes letartóztatásából Jakubinyi Róbertet, az úgynevezett kémbotrány egyik érintettjét. A férfit 2011-ben hozták haza Ausztriából, miután nemzetközi körözés alapján a schwechati repülőtéren sikerült nyakon csípni. Egy évig kiadatási őrizetben volt Odaát, mivel nincs magyarországi bejelentett lakcíme, Ausztriában viszont saját lakással és iratokkal rendelkezik.

A nagy kérdés az, hogy Magyarországon hol helyezik majd házi őrizetbe, ha hivatalosan nincs nálunk lakása. Jakubinyi több titkosszolgálati vezetőt érintő ügy szereplője. Emellett a titkosszolgálati szálakkal átszőtt Együtt, Egymásért Alapítvány milliárdos adócsalási ügyében is terhelő vallomást tettek rá a vádlottak padján ülők. A bíróság mégis kénytelen lesz kiengedni őt, mivel két év fogvatartás után sem született még elsőfokú ítélet sem az ügyében. A vádak több, állami vagyont érintő üzleti tranzakcióval is kapcsolatosak, többek közt a Mol-részvények orosz befektetőknek való értékesítésével gyanúsítják. Azonban Jakubinyi állítólag a szolgálatok műveleti pénzeit is megrövídette, s onnan is hiányzik több int egy milliárd frint. bá erről mindenki mélyen halgat. Érthető a hallgatás, mert ezen pénzek papíron nem léteznek nem elszámolhatóak, nem lehet őket  könyveli sem.

Az is ténykérdése,hogyha a kémbotrányban érintett Jakubinyi, vagy MOL ügyekben,akkor politikusokat és Mol-vezetőket eddig miért nem hallgatott meg tanúk között a nyomozóhatóság..