hirdetés

A Teréz körúti robbantás vádlottja továbbra sem kíván részt venni a tárgyaláson. Sőt kényszerítésnek tartja azt is, hogy ügyvédje van.  Pedig P.László sztárügyvédet kapott Jován László személyében de vele sem beszél. A tárgyalást több színjáték is megzavarta. A vádlott zalai fiú teljesen furán viselkedik.

teréz körúti p.lászlóElőször szólalt meg a nyilvánosság előtt a körúti robbantással vádolt és ismertté vált P. László testvére, Dorottya. A fiatal lány szoros kapcsolatot ápol bátyjával, szerinte is gyökeresen megváltozott a testvére, amióta rácsok mögött van. Nem lehet értelmesen Lászlóval beszélni már. P. László többször is felhívta lánytestvérét telefonon azzal, hogy bántják őt.

A per közben tovább folytatódott, ahol több színjáték is volt. Volt, aki hangosan bekiabált mondván P.László nincs magánál. Aztán volt egy videós, aki nem is újságíró s az ügyész laptopját vette folyamatosan. S természetesen P.László is hozza a formáját. A vádlott kijelentette nem akar itt lenni a tárgyaláson és azt is hangoztatta kényszerből van csak ügyvédje. Pedig sztárügyvédet kapott Jován László személyében, aki nem tudott P.Lászlóval eddig beszélni, mert a vádlott erre nem hajlandó.

Nem volt szabályos a helyszín biztosítása, és a homokkomáromi házban végzett házkutatás sem, ezért indítványozom, hogy az utóbbi során felmerült bizonyítékokat  zárják ki az eljárásból. A DNS-vizsgálat pedig nem alkalmas a bűnösség megállapítására. Ráadásul a vádlott szociopata és Asperger-szindrómában szenved, amelyek együttese büntetőjogi jelentőséggel bír.- mondta védőbeszédében dr.Jován László, ügyvéd, aki szerint a vád kérése, hogy életfogytig tartó büntetést kapjon P.László ez túlzó .

A Teréz körúti robbantó elsőfokú tárgyalása szeptember 12-én ér véget, ek–kor várhatóan ítéletet is hirdetnek előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérlete, robbanóanyaggal visszaélés és terrorcselekmény előkészülete miatt.