hirdetés

Végső verdikt születhet a lányait rendszeresen megerőszakoló borsodi férfi ügyében.  Nem jogerősen márciusban a férfi 20 évet, míg neje 4 év büntetést kapott s aligha számíthat bárki is enyhébb ítéletre, amit Debrecenben az Ítélőtábla mond majd ki.

 

nemi_eroszakA vádlottak házastársak voltak, családi házukban közösen nevelték 7 gyermeküket. A férfi rendszeresen ittas volt és ilyenkor kézzel, ostorral, szíjjal bántalmazta feleségét és gyermekeit is. A folyamatos bántalmazás hatására nagyon féltek tőle.

 

Az apa 4 kiskorú lányát 2009 és 2012 között rendszeresen kényszerítette szexuális cselekmények eltűrésére. Ilyenkor az anyát és a többi gyermekét elküldte otthonról. Volt olyan alkalom is, amikor a többiek a másik szobában tévéztek. Ha a sértett nemet mondott vagy ellenállt, a férfi nemcsak őt verte meg, hanem a többi testvérét és feleségét is. A sértettek a fenyegetések és a bántalmazások miatt
kilátástalannak tartották helyzetüket, segítséget senkitől nem kértek. A nő nem akadályozta meg a férfit a cselekmények elkövetésében.

 

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2018 márciusában K. I. vádlottat folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntette és folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette miatt mint különös visszaesőt

20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

 

K-né M. I. másodrendű vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A törvényszék a vádlottak szülői felügyeleti jogát K. A. gyermekükre nézve, illetve az apa szülői felügyeleti jogát a jövőben születendő gyermekei vonatkozásában megszüntette. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért illetve enyhítésért fellebbeztek.

 

A Debreceni Ítélőtábla a büntetőügyet másodfokon június 25-én tárgyalja.