hirdetés

Büntetőeljárást indított a BRFK annak a hatéves kisfiúnak az ügyében, aki allergiás rohamot kapott és meghalt Újpesten, a Fóti úti benzinkútnál. Az Esti Újság úgy tudja, hogy az iskola vezetőjének , az osztályfőnöknek és a szülők  felelősségét is vizsgálják a kisgyermek halálesete miatt, mert történt pár fura dolog.

 

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben, ám eddig még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként. Megkeresésünkre azt közölték, hogy foglakozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen, s a nyomozás feladata lesz majd tisztázni a hatéves kisfiú halálának a körülményeit.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy mivel a kisfiú az iskolában lett rosszul ezért az intézmény vezetőjének a felelőssége is felmerül és ezt górcső alá veszik a nyomozók. A másik nagy probléma, hogy minden egyes tanuló esetében kell vezetnie egy adatlapot, ahol nemcsak a betegségeket de az allergiás érzékenységet is fel kell tüntetni.Kérdés a kisfiú esetében, ha volt olyan adatlap, azt, hogyhogy nem vették észre az iskolában?

A másik nagy baj és erre a nyomozás fog majd megnyugtató választ adni, hogy miért nem az iskola hívta a mentőket ? Miért vártak a szülőre az iskola alkalmazottai, veszítve ezzel súlyos és akár életmentőnek számító perceket ?

Az általunk megkérdezett volt iskola igazgatók szerint az iskola vezetőjének kellett volna mentőt hívni a kisfiúhoz. Bár azt nem tudjuk pontosan nem-e így történt .

A Gyermekmentők az esettel kapcsolatban azt írták a Facebook oldalukon, hogy vélhetően az iskolában elfogyasztott, mogyorót is tartalmazó torta válthatott ki életveszélyes, úgynevezett anafilaxiás túlérzékenységi reakciót, mely akár percek alatt is fulladáshoz, szívmegálláshoz vezethet.

Azt írják, hogy allergiás roham esetén nem a kalcium, hanem egy előretöltött adrenalinos „toll” az, ami segít.

Bár a kisgyermek halála nem az iskolában történt,  hanem a Fóti úton lévő MOL benzinkútnál történt, az iskola vezetésének a felelősségét is vizsgálnia kell a nyomozóknak.

Mint ismeretes egy kétségbeesett édesanya rohant be a töltőállomásra, és kérte a személyzet segítségét, mert vészhelyzetben van, amin csak a mentők segíthetnek. Fia ekkor már alig kapott levegőt, és bár nagyon gyorsan kiértek a mentők, két órán át küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni az életét.

A fiú az iskolában volt halála előtt, ahol osztálytársa születésnapi ünnepségét tartották. A Blikk úgy tudja, hogy a születésnap fénypontjaként mindenki kapott egy szeletet abból a tortából, amelyet az ünnepelt hozott, és mogyorót is tartalmazott. A kisfiú megette a maga tortaszeletét, azonnal rosszul lett, hánynia kellett, az iskola pedig értesítette a szülőket. A gyermeket állítólag az édesanyja ölben vitte ki az iskolából, és az autóba tette.

( Csákány T.)