hirdetés

Állítólag meg van a szigorú és elrettentő döntés a nemrég kokain fogyasztáson kapott világbajnok sportolónk ügyében. A válogatottból is kizárt Vasasos sportoló Kucsera Gábor  drogügyében a Magyar Antidopping Csoport tegnap hozta meg a verdiktet. Hivatalosan egyelőre senki semmit nem mond de Kucserát feltehetőleg minimum 2 évre eltiltották az élsporttól.

kucsera

Hát nincs túl jó bőrben a világbajnok evezősünk Kucsera Gábor. Mindez érthető, hisz egy butaság miatt az egész sportolói karrierje került veszélybe. Ej de más volt, amikor sztárként Frei Tamással ment kalandra. Szinte a vízcsapból is ő folyt sikeres sportolóként. Most azonban más napok járnak.

A Vasas sportolója július 18-án, a vb-válogató után tartott doppingellenőrzésen bukott le.  Szervezetében a tiltott szerek közé tartozó kokain nyomaira bukkantak. A szegény embert az ág is húzza, azaz mivel versenyidőszakban akadt fenn azaz bukott le a világbajnok sportoló így, nemcsak drog-, hanem doppingügybe is keveredett. A MACS bizottsága egészen biztosan elkaszálta Kucserát. A döntés azonban nem jogerős.

Tiszeker Ágnesa Magyar Antidopping Csoport vezetője szintén csak annyit árult el, hogy az elsőfokú döntés megszületett.

A sportoló már a tárgyaláson jelezte, gondolkozik azon, hogy esetlegesen fellebbez. Ha fellebbez, akkor a másodfokú doppingbizottság elé kerül az ügy. Ezt követően még a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz lehet fordulni. – közölte Tiszeker Ágnes.

Az elmondottak alapján valószínűsíthető, a válogatottból is kizárt Kucserára a szigorúbb, négyéves eltiltást rótták ki.