hirdetés

Komoly büntetést kapott a nagypapa. Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt egy unokáival erőszakoskodó férfit, nem jogerősen a Nyíregyházi Törvényszék. Megdöbbentő, de a nagypapa, míg a lányunokát szexuálisan zaklatta, addig  a fiúunokáit simán rászoktatta a cigire és az italozásra is.

bilincsben

A vádlott nagypapát három rendbeli, nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak, valamint öt rendbeli, kiskorúak veszélyeztetésének bűntettében találta bűnösnek az első fokon eljáró tanács. A vádlott és védője felmentésre, illetve másodsorban enyhítésre irányuló fellebbezést jelentett be.

A nagypapa lánya korábban meghalt, a gyámhivatal pedig a nagyapát jelölte ki a nő öt gyermekének gyámjául. A vádlott 10 éves, 8 éves és 4 éves lányunokájával szemben követte el a különböző szexuális cselekményeket, míg két fiúunokáját tűzifalopásra késztette, alkohollal itatta és rászoktatta a cigarettázásra őket. A gyermekeket a vád szerint rendszeresen bántalmazta, vesszővel, nyújtófával verte. Sokszor éheztette is unokáit, és amikor nem vett nekik ételt, a szomszédokhoz küldte kéregetni őket. Személyi higiéniájukról sem gondoskodott megfelelően, koszos, hiányos ruházatban járatta őket.