hirdetés

Vádat emeltek az ellen a fiatal kamasz ellen, aki egy a segítségére siető mentőst megkéselt. A 16 éves fiú súlyos büntetésre számíthat, igaz, hogy drog hatása alatt volt. A mentős a hasán sérült meg, de szerencsére túlélte a beteg támadását.

nagyvárad téri mentős késelés

Hallucinációkkal viaskodott, de közben majdnem gyilkolt is egy fővárosi 16 éves fiú. A dizájnerdrogot fogyasztó kamasz tavaly november 3-án lett rosszul egy XXI. kerületi társasház liftjében. A lakók mentőt hívtak hozzá, az ápolók pedig egy beteghordószékbe csatolva próbálták kórházba szállítani. A drogtól hallucináló fiú útközben azonban egyre hevesebben vergődött, majd az ápoló kérése ellenére kicsatolta biztonsági övét, és egy zsebkést húzott elő a mentőautó padlóján heverő iskolatáskából, és szúrt. Állítólag többször is döfött volna, de a vérző mentős megfogta a kés pengéjét, és a mentőautó sofőrje hősiesen társa segítségére sietett és közbeavatkozott, az őrjöngő drogost végül a mentő sofőrje semlegesített és fogta le a rendőrök kiérkezéséig.

A megkéselt mentős életveszélyes állapotba került, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Támadója ellen közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, a bűncselekmény miatt akár 15 év börtönt is kiszabhatnak a fiatalkorú vádlottra.

(Fotó: kurucinfo)