hirdetés

Szigorú büntetést kapott a tolvaj mentős. Pár fertőtlenítő, maszk és kesztyű el lopásáért, amely értéke hetvenezer forint voltt, 1 év 11 hónapnyi büntetést kapott a megtévedt mentős. A járvány idején vészhelyzetben sokkal komolyabb retorziókra kell számítania annak, aki védőfelszerelést próbál meg elcsenni.

 

A tatabányai járásbíróság egy év 11 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy mentőst, aki az állomás egészségügyi raktárából fertőtlenítőt, maszkokat és gumikesztyűket tulajdonított el március végén, az ítélet jogerős – közölte a Tatabányai Törvényszék sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

A 13 éve mentőző férfi az elkövetéskor, majd később is arra kérte egy egészségügyi webáruházat működtető volt kollégáját, hogy állítsa azt, tőle vásárolt öt doboz gumikesztyűt. A webáruház tulajdonosa a mentőállomás vezetőjének és a nyomozóknak is azt mondta, hogy a kesztyűk tőle származnak, nem tudva arról, hogy lopás történt.

A lopott tárgyak értéke csaknem 60 ezer forint, ennek a fele megtérült, mert a férfi az eszközök egy részét visszavitte a raktárba, miután megtudta, hogy a lopásról egy szemtanú tájékoztatta a mentőállomás vezetőjét.

A Tatabányai Járásbíróság egy év 11 hónap – 3 év 6 hónapra felfüggesztett – börtönbüntetésre és 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a férfit.