hirdetés

Rákos megbetegedést észleltek Nur-Nuru-Binnél, a Fővárosi Állatkert egyetlen koalájának a szervezetében. Limfoid leukémiában szenved és Nur Nuru de szerencsére korán észrevették  az orvosok a bajt. Reménykedjünk, hogy  akis koala hamar rendbe jön és nem kell bezárni a koala házat.  

nur nuru binPár hónapja Vobara pusztult el a koala házban, így már csak Nur-Nuru-Bin maradt a Fővárosi Állat- és Növénykertben a koalák közül. Azonban most ő is megbetegedett, úgynevezett limfoid leukózis támadta meg a szervezetét – írja a zoobudapest.com.

Ez egy vérképző szerveket érintő daganatos megbetegedés, aminek jelei néhány nappal ezelőtt mutatkoztak, amikor Nur-Nuru-Bin a megszokottnál jóval gyengébb volt, azóta már duzzadt nyirokcsomókat is ki lehet tapintani az állaton. Ez a kórkép sajnos nem egyedi a koaláknál, az Ausztráliában élő egyedeknél is jellemző, sőt a belgiumi Planckendael állatkertjében, ahonnan Nur-Nuru-Bin is érkezett, egy másik koalánál ugyancsak előfordult már hasonló eset.

Az állatkert orvosai mindent megtesznek Nur-Nuru-Bin megmentéséért, ha azonban az állapota rosszabbodik, könnyen előfordulhat, hogy be kell zárni a Koalaházat.