hirdetés

Marad a csodakapitány a válogatott élén. Bernd Storck, bár nagyon sokan kritizálták, megszólták a tudását az elmúlt hónapokban, nagyot fordult a világ az őt lekezelőkkel. A várakozásnak megfelelően a vasárnapi Eb-pótselejtezőn aratott siker után megerősítette az MLSZ a posztján Bernd Storck szövetségi kapitányt. A német szakembernek nagy tervei vannak a magyar futballban.

Hungary's German head coach Bernd Storck (R) and forward Laszlo Kleinheisler celebrates scoring during the first-leg play off qualifier football match for the UEFA 2016 European Championship in France on Novemebr 12, 2016 in Oslo, Norway. AFP PHOTO / NTB SCANPIX / VEGARD WIVESTAD GROETT   +++ NORWAY OUT +++

A magyar fociválogatottat a 2016-os franciaországi Eb-re kijuttató Bernd Storck marad a szövetségi kapitány a jövő nyári torna végéig – jelentette be Csányi Sándor MLSZ-elnök.  Sőt a német vezér marad egyelőre a sportigazgató is, amely minőségében 2018 márciusáig szól a szerződése, mivel hosszú távon biztosan nem tudja mindkét munkát ellátni, ezért hamarosan döntenek arról, hogy a sportigazgatói poszton milyen változás várható.

Köszönöm az elnök úr bizalmát, nem volt könnyű út, volt pár döntésem, amely nem mindenki számára volt egyértelmű, de az elnök úr biztosított arról, hogy tegyek mindent a legjobb belátásom szerint, és folytathatom a munkámat – mondta Bernd Storck.

Az MLSZ egyébként 12 millió eurót, azaz közel 3,5 milliárd forintot kap az UEFA-tól a kijutásért. Az Eb-n elért eredmények tükrében az összeg tovább nőhet. A pénz egyharmadát megkapja a keret és a stáb – közölte az MLSZ elnöke. Az eddig kiosztott prémiumok négyszeresét kapják a játékosok a kijutásért, differenciáltan: aki, például, Kazahsztán ellen volt csak kerettag, az 1-3 millió forintot kap, míg aki a legtöbbet szerepelt 40 milliót tehet zsebre – részletezte Vági Márton főtitkár.

A fiataloké a jövő, szeretném a szerepüket hangsúlyozni. Nyitottnak kell lennünk, meg kell néznünk, hogyan dolgoznak mások a fiatalokkal, milyen edzéseket tartanak, hogyan fejlesztik egyénileg a játékosokat. Nem szabad azt mondanunk, hogy már mindent tudunk – mondta Storck kapitány.

Storck szerint a magyar futballban hatalmas a potenciál, de a kluboknál és az akadémiáknál is változtatásokra van szükség.