hirdetés

Stop a betondzsungelnek !
2014-09-19 07:50

Nem engedik a Városliget szétbarmolását. Sőt polgári engedetlenségre  szólítanak fel minden természetet szerető állampolgárt, budapestit, zuglóit, hogy védjék meg a Városligetet és ne engedjenek a kormányzati betondzsungel megvalósulásának.

 

karácsony 4

Karácsony Gergely Zugló legesélyesebb polgármester jelöltje közölte: ha megválasztják, polgármestereként azon lesz, hogy a múzeumi negyed ne a Városligetbe épüljön fel – jelentette ki Karácsony Gergely. Tele van a város olyan rozsdaövezetekkel, ahol szükség lenne a fejlesztésre – javasolt új helyszínt a beruházáshoz.

Karácsony Gergely megjegyezte, annak örülnének, ha megújulna a Városliget, ha a beruházás 150 milliárd forintjából legalább egy-két milliárdot erre költenének.

Karácsony Gergely azt mondta, a polgári ellenállás mellett minden jogi lehetőséget fel fog használni annak érdekében, hogy ezt az “eszelős ötletet” megakadályozza. A jogi lehetőségeket firtató kérdésre azt mondta, korlátozottak a lehetőségek, mert Magyarország korlátozottan jogállam. A Fővárosi Közgyűlés hozzájárult ehhez a beruházáshoz, megválasztása esetén kezdeményezni fogja, hogy a közgyűlés tárgyalja újra ezt a kérdést – jelentette ki..

Tóth Csaba, az MSZP országgyűlési képviselője felidézte, hogy kétszáz évvel ezelőtt egy ügyvéd, Toporczi Horváth Jakab vagyonát jótékonysági célokra ajánlotta fel, csak annyit kért, hogy biztosítsanak egy sírhelyet az akkor Városerdőcskének nevezett Városligetben. Mint mondta, egy másik ügyvéd, Zugló polgármestere, Papcsák Ferenc tavaly decemberben beterjesztett egy törvényjavaslatot, amely alapján a Városligetet 99 évre ingyenes vagyonkezelésbe adták. Kijelentette, azért dolgoznak, hogy a Városliget megmaradjon kiemelt közparknak.

Garay Klára, az MSZP, Együtt-PM, DK, Összefogás Zuglóért Egyesület képviselőjelöltje közölte, a Városligetet beépítése közönséges merénylet Zugló és Budapest lakossága ellen, és szégyen, hogy Zugló jelenlegi képviselő-testülete ehhez csendben asszisztál.

Beszélt arról is, ugyan előírták, hogy a zöldfelületnek akkorának kell maradnia, mint amekkora 2013. december 31-én volt, de nem tudni, hogy készült-e arról felmérés, hány fa van a területen. Közölte, jelenleg 27 ezer négyzetméter van beépítve a Városligetben, még plusz 27 500 négyzetméter terveznek beépíteni. Ötödik osztályos matematikafeladat: mennyi zöldfelület marad? – fogalmazott.

A sajtótájékoztatón egy piros lufikból alkotott felkiáltójel felengedésével szemléltették, hogy milyen magasak lennének a Városligetbe tervezett épületek, amelyek akár negyven méter magasak is lehetnének.