hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a diszkókirály V.László és társai adócsalási maffia perében egyre izgalmasabban alakulnak a dolgok. Vannak olyan személyek és esetleges potentált tanúk, alkalmazottak, akik nagy hirtelen elhunytak. Ráadásul már négy fő halálozott el igen rövid időn belül, mindez természetesen csak a véletlen egybeesés műve. Az is érdekes, hogy az ügyben mindenki V. László egykori belső ellenőrére ken mindent, aki a terhelő tanúkat és vádlottakat sok esetben lopáson is érte. V. László egyelőre a saját perén csöndben van, nem beszél.  

vizoviczki

Zajlik javában a V. László diszkókirály és szórakoztató guru milliárdos adócsalási pere. A maffiaügynek azonban vannak apró érdekességei, amellett, hogy ki, miként tüntette el a pénzeket és, ki hogyan játszott a bevételek eltüntetésével a diszkóguru utasítására. Egyrészt mindent a fő vádlott mondott és ő adott mindenre utasítást. Persze időközben a tárgyalások során mindez kiegészült azzal, hogy V. László belső ellenőrére tett sok-sok vádlott és tanú terhelő vallomást, nem pedig a diszkókirályra. Azaz úgy tűnik, megvan már a bűnbak is. Persze az ügy azért sántít, mert mind olyan emberek terhelték meg a vádlott hölgyet, akiket vagy lopáson és ért, vagy épp akik a mai napig V. László még működő szórakozóhelyeinek az alkalmazottjai. Igen, V. László vádlottnak még működnek a szórakozóhelyei többnyire, kivéve a Szigeten lévőt. Mindezt az egyik tanú mondta el az Esti Újságnak nemrég, aki a Fehérvári úti diszkóban ténykedik a mai napig.

Az Esti Újság biztos forrásból úgy értesült, hogy fura mód négy exalkalmazottja is elhunyt váratlanul a vádlott diszkókirálynak, akik sok mindent tudhattak. Mindez pedig pár vádlottnak nem jött jókor.

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség 2014 augusztus végén emelt vádat a rendőrségi vesztegetési botrány során ismertté vált Vizoviczki László ügyeiben, az ügyészség 53 vádlottal szemben két vádiratot nyújtott be, egyet csalás, egyet pedig hivatali vesztegetés miatt. Vizoviczki László és egyik társa mindkét ügyben vádlott.

A bűnszervezetben, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatti ügyben 33 vádlottal szemben emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség a Fővárosi Törvényszéken, 9 vádlott esetében az ügyészség szerint megállapítható a bűnszervezetben történt elkövetés is. A vádhatóság szerint a Vizoviczki László érdekeltségében álló szórakozóhelyek és éttermek üzletvezetői, a könyveléssel, számlázással megbízott munkatársai a vádban szereplő áfacsalással 825,5 millió forintos kárt okoztak az államnak.

A Vizoviczki László és társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött 2012 februárjában, néhány hónappal később, májusban fogták el az első gyanúsítottakat, köztük rendőröket is.

A gyanú szerint Vizoviczki Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt. Neki dolgozott egy másik civil gyanúsított, V. István, akinek az volt a feladata, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, a konkurens szórakozóhelyeken viszont a rendőrök razziákat tartsanak. Az ügyben több akkori magas beosztású rendőrtiszt ellen is eljárás indult.