hirdetés

A bőnyi rendőrgyilkosság és a Soros Györgyhöz köthető szervezetek ügye is szerepel a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésének napirendjén. Legalábbis a kormányközeli Magyar Idők hétfői számában ezt írták.

bonyi-rendorgyilkosA parlamenti bizottság november 7-én zárt, kihelyezett ülést tart az elsősorban országhatáron kívüli, polgári hírszerzéssel foglalkozó Információs Hivatalban. Az ülésen először Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tart beszámolót az IH működéséről, majd szó lesz a bőnyi rendőrgyilkosság hátteréről. Az ügyben felmerült orosz szálat is vizsgálják a hatóságok – írta a Magyar Idők.

Sajtóhírek szerint a gyilkossággal gyanúsított Győrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) nevű szervezettel kapcsolatban álltak az orosz katonai hírszerzés emberei és orosz diplomaták is részt vettek a Győrkös-féle csapat gyakorlatozásain.

Így az sem lenne meglepő, ha a Jobbik is képbe kerülne, amelynek egyik uniós képviselőjének, Kovács Bélának van már egy kémkedési ügye és épp az oroszokkal. Ráadásul a rendőrgyilkoság gyanúsítottját is összefüggsébe hozták a Jobbikkal szimpatizáló különféle szervezetekkel.

Emellett fontos téma lesz a nemzetbiztonsági bizottság ülésén a Soros Györgyhöz köthető szervezetek ügye is. Lázár János miniszter erről egy kormányszóvivői tájékoztatón említést tett, hogy nagyon szívesen elmondja, mit is csinál az amerikás magyar milliárdos, és mit szeretne Magyarországon is, aminek a kormányzat nem örül és megpróbálja ezt megakadályozni.