hirdetés

Lehet, hogy a kormányzatnak az fáj, hogy a magyar származású amerikai milliárdos Soros György nem nekik adta oda a 4800 milliárd forintját, hanem a saját alapítványának ? Lehet, hogy a nem létező Soros –terv csak erről szól ?  A pakliban és a holokauszt túlélő magyar milliárdos lejáratásában sajnos ez is benne van. Csak, hogy szemléltessük ebből a pénzből 320 darab Fradi stadiont lehetne építeni.

 

soros györgySoros György 18 milliárd dollárt, vagyis közel 4800 milliárd forintot utalt át az Open society Foundations-nek – írja az Index.hu a Wall Street Journal cikke nyomán.

Ezzel Soros alapítványaihoz került a milliárdos vagyonának nagy része, amelyet a lap nagyjából 23 milliárd dollárra becsül.

Így a Soros alapítvány egy csapásra az Egyesült Államok második legnagyobb jótékony alapítványává lépett elő, amelynél csak Bill Gates alapítványa kezel több pénzt. A Wall Street Journal forrásai szerint Soros a vagyonának többi részét is átutalja majd az alapítványoknak.

Soros György 1984-ben hozta létre az Open Society Foundations-t vagy Nyílt Társadalom Alapítványokat, amely a honlapja szerint több mint harminc kisebb, nemzeti és regionális Soros-alapítvány működését koordinálja, alapítása óta pedig eddig 14 milliárd dollárt költött jótékony célokra szerte a világon. Idén eddig több mint 940 millió dollárt költött el az alapítvány.