hirdetés

Soroksár alpolgármestere meghátrált a lejárató cikkek után. Weinmann Antalt azzal vádolták a kormány kedvenc firkászai, hogy félmilliárd forintot bulizott el. A vádak érthetőek, hisz a Fidesznek régóta kell a kerület, amelyet eddig a liberális Geiger Ferenc vezetett de már ő is belefáradt a kormánnyal való hadakozásba és nem újrázik. Szóval Weinmannt azért járatták csak le, hogy a kerület Fideszes legyen. Ők is szeretnének félmilliárdot öt év alatt elbulizni, vagy stadiont építeni sokkal többért, netán soha meg nem valósuló interaktív parkot nem épteni,  s ne feledjük a kerületben rengeteg multi van, amely sok sok milliárd adót fizet.

 

Úgy tűnik a politika mindenre képes, hogy egy gazdag kerületet, és így sok-sok milliárdot megkaparinthasson. Főleg, ha az adott városrészt hosszú évtizedek óta az ős ellenség, azaz a liberális politikusok irányítják. Ráadásul a Fidesznek Soroksár bekebelezése 10 éve igen fontos, de eddig rendre elbukták az önkormányzati választásokat. Most azonban talán sikerülhet a milliárdokat termelő városrész megkaparintása. Mert senki ne higgye azt itt nem a pénz a lényeg.

Geiger Ferenc mivel nem újrázik, sokak szerint békét kötött a Fidesszel és már amúgy is belefáradt a minimum 10 éve tartó harcokba, és így az amúgy szépen fejlődő városrész végre Narancssárga lehet. Kellene is ez nagyon, hisz itt él a Fidesz pártigazgatója és egyben a Fradi elnöke Kubatov Gábor is, és valljuk be, hülyén néz ki, hogy a nagy választási stratéga eddig nem tudta vagy nem akarta bevenni Soroksárt. Most azonban ez is sikerülhet, hisz a nagy esélyes alpolgármestert kicsinálták.  Weinmann le is mondott igen hamar, ami fura.

 

Tisztelt Soroksáriak!
Kedves Barátaim, Ismerőseim!
Életem egyik meghatározó döntését hoztam meg majd három hónappal ezelőtt, miszerint szeretett otthonunk, Soroksár polgármesteri székéért versenybe szállok. Mára bebizonyosodott, hogy a végső megmérettetésig nem tudok eljutni. Az elmúlt 41 évben soha nem adtam fel semmit. Küzdöttem az elveimért, szorgalommal végeztem a feladatom, csak „előre” néztem. Most sem a gyávaság, a megfutamodás állított meg, csak megálltam. Tettem ezt azért, mert olyan élethelyzetbe kerületem, mely számomra idáig elképzelhetetlen volt. Aljas rágalmakkal, hazugságokkal, dezinformációkkal teli lejáratás célpontja lettem. Bár hasonló próbálkozások többször történtek az elmúlt években, azért a vehemens arrogancia és az országos sajtó egy részének totális támadása nem volt tapasztalható. Természetesen, mint mindig most is állok elé bárminemű vizsgálatnak, amely személyemet és az elmúlt évek munkáit hivatottak ellenőrizni, tisztázni. Persze egy politikusnak többet kell bírni. De milyen politikusnak? Politikus és politikus között óriási különbségek lehetnek. Én magamra soha nem gondoltam úgy, mintha politikus lennék. Csak egy soroksári gyerekként, lokálpatriótaként tettem a dolgom, büszkén vállalva német származásomat. A nagypolitikától igyekeztem távol tartani magam. De hol van az a határ melyet egy „helybéli politikusnak” és szeretteinek el kell viselni a nagypolitika fegyverarzenáljától. Nálam a családom, a gyermekeim biztonsága mindenekfölött állt és áll. Ez a határ számomra most érkezett el. Régi soroksári család vagyunk és egyben a múltunk kötelez. A családom nevét alaptalanul besározták ország, világ előtt. Sokan ismernek, szeretnek és tisztelnek bennünket helyben, a környékén és szerte az országban. Nem engedhetem, hogy tovább mocskolják a Weinmann nevet. Gyermekeim büszkék arra, hogy ezt a nevet kapták a Jó Istentől, és most az én felelősségem, hogy az ő gyermekeik is büszkék lehessenek rá. Már nincsenek mérlegelési lehetőségeim!
Ebből adódóan visszalépek a polgármesteri pozícióért való küzdelemből.
Az alpolgármesteri munkám során mindig arra törekedtem, hogy hitelesen, felelősséggel szolgáljam Soroksárt és segítsem az itt élőket.
Végezetül szeretném megköszönni mindazoknak, akik bíztak bennem, támogattak és segítettek ezen az úton. Kérem, hogy fogadják el és értsék meg döntésemet.-írta Facebook oldalán Weinmann Antal.