hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy Sopronban is érdekes ügybe keveredtek a ligetből már oly jól ismert secus kopaszok. A Lövérekben található Fagus Hotelt ugyanis ugyanazon kopasz csapat foglalta el, vagy vette vissza az üzemeltetőtől, akik most a ligetben, illetve előtte korábban az NVI-nél is ténykedtek. Ráadásul a szó szerint elkergetett hotelüzemeltető, Stefán Sándor nem igazán érti, hogy aki befizették még anno náluk a foglalásukat, a pihenésüket, attól most miként kérhetik újból a díjakat.

liget 111

Pár hete hallottuk, hogy a Hotel Fagus több vendége bizony komoly átverés szenvedő alanya. Volt olyan vendég, aki bár befizette a pihenésének díját és a szállodai egyéb díjakat átutalással, most újból kérték tőlük ezt, mondván új üzemeltetője lett a szállodának, amely az MKB Bank egyik leánycégének a tulajdonában áll. Sok család járt bizony így pórul, és lett a pihenésből most nekik rémálom. Az új üzemeltető a régire mutogat. Megkerestük a Fagus Hotel régi üzemeltetőjét, aki nem is olyan régi, hisz idén május 8-ig működtek a soproni Lövérekben, amíg a ligetből és az NVI-től jól ismert kopaszok el nem kergették őket. A volt ügyvezető, Stefán Sándor készséggel állt rendelkezésre és megdöbbenésének adott hangot, hogy a vendégek, akik korábban kifizették a szállodai pihenésüket, most miként jártak.

– Meg vagyok döbbenve és fel vagyok háborodva. Nem értem, hogy ez miként történhetett meg, hisz azon vendégek, akik kifizették korábban a szállásukat, ott szerepelnek a cég könyvelésében, egyéb irataiban, amelyet mi otthagytunk a felszámolónak és a végrehajtónak. De emellett a teljes árukészlet is a szállóban maradt, ami maximum pár millió forint lehetett. Az új üzemeltetőnek vagy a felszámolónak kutya kötelességük lett volna őket fogadni. Ezen vendégeknek jár a szállás jogosan szerintem – mondta Stefán Sándor volt ügyvezető igazgató.

Úgy tudjuk, a Fagus körül több más érdekes probléma és problémás ügy is van. A rendőrségen és más szerveknél ugyanis hiába tett feljelentést a szálló egyik alkalmazottja, hogy kopasz emberek fenyegetik őket, akarják erővel el venni a hotelt, és a vendégeket is inzultálják, nem lett elrendelve semmiféle azonnali intézkedés, ami több mint fura. Persze van más furcsaság is a soproni hotel körül, amelyeket megpróbálunk feltárni. Ilyen az is, hogy a hotelt a régi üzemeltető, a ligetből oly jól ismert kopaszok szokásos fellépése és erőszakos viselkedése miatt hagyta el, úgy tudni.

Az ügyvezető sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azon értesülésünket, hogy a Hotel Fagust azon kopaszok foglalták el és vették el erővel, akik most a ligetben feltűntek és korábban az NVI-nél is érdekes módon és stílusban ténykedtek. Stefán úron látható volt ezen kérdéskör feszegetésekor, hogy zavarban van, mintha félne valamitől.

Úgy tudni, a hotelt csak azért hagyták hátra az üzemeltetők, akik jó pár száz milliós perben állnak az ingatlan tulajdonosával, mert féltették az alkalmazottak életét és testi épségét. A vendégekről nem is beszélve.

(Fotó: archív)