hirdetés

Újabb közismert rendezőt vádoltak meg zaklatással. Most Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház rendezője évekkel ezelőtt nyilvános helyen szexuálisan zaklatott egy színitanodás lányt – állítja Kátai István színész .

szikora jános rendezőÉn abban a pillanatban megfordultam és amikor hátranéztem, azt láttam, hogy az illető úrnak a keze a lány combjai között, és a másikkal a nyaka felől próbál a blúza alá közelíteni – mesélte Kátai István, aki szemtanúja volt egy színitanodás fiatal színésznő zaklatásának.

A pultnál álló színészek némi hezitálás után visszaindultak az asztalhoz, ekkor Kátai állítása szerint Szikora felállt, és azt mondta: távozik, és nem történt semmi különös. Kátai ugyanakkor állítja: a lány tiltakozott, remegett és „az arcára volt írva minden“.

A színész azt is elmondta: a lány utóbb azt mondta neki, Szikorával más esetekben sokkal durvább tapasztalatai is voltak, Kátai azonban azt is hozzátette: ő maga ezt az esetet leszámítva nem látta hasonló szituációban Szikorát.
Az adásban egyébként megmutatatták Kátai és a molesztált lány közötti üzenetváltást is, amelyben a lány azt írta: ha Kátait bármivel megvádolják, mindent el fog mondani.

Kátai István a műsort megelőzően tájékoztatta a székesfehérvári Vörösmarty színház vezetőségét, hogy beszélni fog a zaklatásos ügyről, és azt kérte, vizsgálják ki azt.