hirdetés

Emberrablás, kínzás, autó elvétel és zsarolás. Pest megyében kezdenek a chicagói módszerek elszabadulni, legalábbis azt hihette az a három gyanúsított, aki egy 31 éves férfit csalt csapdába, majd bántak el vele igen csúnyán.A rendőrök nem tétlenkedtek a 3 magát maffiózónak gondoló elkövetőt hamar bilincsbe verték. Lassan meg kellene érteni ez a stílus, ez az emberrablás, autó elvétel, verés, fogvatartás bizony régóta nem módi Magyarországon. A nyomozók pedig nem szoktak tétlenkedni, főleg nem Pest-megyében.

 

A Pest megyei nyomozók egyetlen nap leforgása alatt begyűjtötték azt a három férfit, akik megverték, fogva tartották, majd autója „eladására” kényszerítették áldozatukat – írja a rendőrség.

A 31 éves, korábbi közlekedési balesete miatt védekezésre korlátozottan képes, a támadóitól megszabadult férfit az ismerőse vitte egy rendőrkapitányságra 2022. január 24-én délelőtt. A segítséget kérő elmondta, hogy aznap reggel egy férfivel volt találkozója egy penci címen.

Az ingatlanban kiderült, hogy odacsalták, s hogy hárman vártak rá. Egyikük kiütötte, majd két társával ütötték, rúgták, ahol érték, és addig nem voltak hajlandóak elengedni, amíg a több millió forintos gépkocsija átruházásáról szóló szerződést alá nem írta. Elvették a slusszkulcsát, forgalmi engedélyét, majd elhajtottak az autóval, őt pedig kitették a sződligeti vasútállomáson, ám másnapra további követelést fogalmaztak meg: 10 millió forint megfizetését. Részletesebben akkor nem volt lehetőség kihallgatni a férfit, mert az általa elszenvedett sérülések miatt kórházba kellett vitetni. Az ellátásakor kiderült, könnyű sérülésekkel úszta meg a fejétől a bokájáig elszenvedett rúgásokat és ökölcsapásokat.

Be sem sötétedett még, amikor a háromtagú csapat főszereplőjét, az áldozattal korábban üzleti jellegű elszámolási vitába keveredett, 39 éves D. Gábort az autószerelő-műhelyében elfogták. Két társa, a 27 éves Sz. Patrik és a 29 éves A. Richárd – tudomást szerezve arról, hogy keresik őket – néhány órával később jelentkeztek a rendőrségen.
Kihallgatásukon mindhárman ezt mondták: „Nem követtem el a bűncselekményt”.

Sőt ott sem jártak, és autót sem vettek el erővel, és nem is tartottak senkit fogva.

Az őrizetbe vett három férfi ellen emberrablás bűntettének, valamint testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, amely kezdeményezte letartóztatásuk indítványozását is.

(Csákány)