hirdetés

A bőnyi rendőrgyilkossággal, és a Pharaon-üggyel foglakozott főként a parlament nemzetbiztonsági bizottsága a mai zárt ülésén. Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke szerint sok a homály és a ködösítés a miniszterelnök állítólagos új szomszédjával, Pharaonnal kapcsolatosan, akit az FBI még köröz.
nemzetbiztonsagi_4A Pharaon-ügyről szólva Molnár úgy fogalmazott: tovább tart a ködösítés, és a magyar hatóságok sem tesznek meg mindent az ügy megoldása érdekében. A Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke kifejtette, hogy a magyar kormány nem védekezhet azzal, hogy a szaúdi üzletember a vízumfeltételeknek megfelelt, hiszen azóta sokkal több információ áll rendelkezésre.

– Ezért elfogadhatatlan az a magyarázat, hogy Ghaith Pharaon a belföldi jogszabályoknak megfelelően végzi a tevékenységét – mondta az MSZP-s politikusa.

Molnár hangsúlyozta, hogy az FBI és az Interpol 1991 óta körözi az üzletembert, mégsem tudja soha senki őrizetbe venni, vagyis az ügyben valamilyen rejtélynek kell lennie.

A bőnyi rendőrgyilkosságról azt mondta az elnök, hogy a haláleset személyes véleménye szerint szakmai hiba miatt következett be. Hozzátette, hogy a Nemzeti Nyomozó Irodánál vizsgálat folyik az ügyben; személyesen azt gondolja, a Bőnyön történteknek következménye kell hogy legyen.

Az is kiderült, hogy volt kapcsolat a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) – ennek vezetője volt a rendőrgyilkosság elkövetője – és az orosz titkosszolgálat között, sőt az MNA kereste a kapcsolatot az orosz titkosszolgálattal.