hirdetés

Siófok rendet akar. Így a nyári szezon elött gyorsan megszavazták a városi politikusok, hogy tilos a közterületeken a szeszesital-fogyasztás – egész évben. A nyáréjszakákon a legfrekventáltabb városi területre, az úgynevezett szórakozónegyedre vonatkozik az új szabályozás.

siófok

Évről-évre visszatérő panasz, hogy a fiatalok nem a vendéglátóhelyeken fogyasztják el az alkoholt, hanem megvásárolják a hipermarketben vagy más üzletben, azután üveggel a hónuk alatt vonulnak, később eldobálják, széttörik – vázolta az alapproblémát Kónyáné Zsarnovszky Judit jegyző. Hozzátette: ezen túl már az is ráutaló magatartásnak számít, ha valakinél nem lezárt üveget látnak; a rendőrség és a városőrség is eljárhat vele szemben. A jegyző reméli, hogy a város takarítása is könnyebb lesz egy-egy nyáréjszaka után, de persze a rendelkezés a Balaton-parti vendéglátósok érdeke is.

Csorba Ottó pénzügyi bizottsági elnök is arról beszélt: határozott igényt fogalmaztak meg a siófoki vállalkozók a szezon előtt a közterületi italfogyasztás betiltására. Egy hétvégén több ezer fiatal korzózik, nem lesz könnyű dolga a városőrségnek – jegyezte meg, miként tanácsnoktársa, Lapos Gábor is erőt kívánt a rendelet betartatásához.

A buliturizmus kordában tartására is alkalmas lehet mindez – legalábbis Lengyel Róbert polgármester szerint.

Külön kérni fogom a rendőrséget, hogy figyeljenek erre, s járjanak el szabálysértés miatt, ha indokolt. Az első lépés lehet ez afelé, hogy a Siófokra érkező bulituristák megtanulják: mindent azért itt sem lehet – mondta Lengyel Róbert.