hirdetés

A bíróság STOP-ot mutatott Tarlóséknak. Így egy jó időre vége a főváros és Simicska oszlopháborújának, amely már kezdett tragikomikus és egy picit Tom és Jerry-s lenni ezzel a lebontom az oszlopot, én meg visszateszem akcióval. A karhatalom bevetését pedig már nem is említjük, amit Orbán Viktor belbiztonsági tanácsadója, a határőrtoborzóból, tűzoltóból és katasztrófavédőből lett Bakondi György mondott.

rendőrök-simicskoszlop

A Fővárosi Törvényszék helyt adott a Mahir City Poszter azon kérésének, hogy a reklámoszlopaikat a főváros addig ne bonthassa el, amíg a felmondott szerződés ügyben bírósági verdikt nem született. Mondjuk ezt nagyon kérni sem kellett volna, hisz egy normálisan működő demokráciában, vagy akár diktatúrában addig, amíg egy peres ügy le nem zárul, addig nem teszek semmit, nem cselekszem rosszhiszeműen, jelen esetben a reklámoszlopokat nem szakítom ki a földből. Ezt nevezik a törvények betartásának ugyanis. Mondjuk azon nem lepődhetett meg senki, hogy ezt a Fidesz vezette főváros nem várta meg, hisz nem mindig szokásuk a jóhiszemű eljárás. Kishantoson sem vártak, beszántották simán a mintagazdaság földjét vetéssel, mindennel együtt.

Így ma már nem szállítottak el egy Mahir-oszlopot sem az önkormányzat munkatársai. A bírói végzés szerint a fővárosnak innentől kezdve tilos bontani az oszlopokat, valamint biztosítania kell a 2006-os szerződésben rögzített területek használatát a Mahir számára. A végzés ellen 15 napon belül fellebbezhet a főváros.

Mint ismeretes, a Mahir tegnap kért ismét ideiglenes intézkedést a hirdetőoszlopok bontásának leállítására azon a peren, ahol önmagát a szerződés felmondását vitatják, s ahol Tarlósék ügyvédje bizony nem állt a helyzet magaslatán, hisz nem nagyon tudta megmondani, pontosan mely rendelet alapján mondták fel a Simcska-féle szerződést.

Ettől a döntéstől függetlenül a két szereplő között folyik a per, miután a főváros felmondta a 2006-ban 25 évre kötött szerződést a hirdetőoszlopok üzemeltetésére. Az első tárgyalási napon rögtön el is halasztották a folytatást márciusra.