hirdetés

Nem Simicskáék napja volt a mai. A bíróság kimondta, hogy a reklámoszlopokat bonthatja a főváros. Ráadásul úgy tűnik, hogy véget ért a TV2 csatorna körüli mizéria, egy időre legalábbis, mert a cégbíróság bejegyezte a Magyar Broadcasting Co. Kft.-t, azaz a kaszinóguru Andy Vajnát a TV2 tulajdonosaként.

fonyó károly

Hivatalosan is Andy Vajna cégéé lett a TV2, miután a cégbíróság bejegyezte a csatorna tulajdonosának a Magyar Broadcasting Co. Kft.-t. A határozat ma jelent meg a Cégközlönyben, de a hivatalos online cégnyilvántartásban már múlt héten be volt jegyezve mindez.

A Magyar Broadcasting 2015. október 15-én írta alá az adásvételi szerződést a TV2 Média Csoport Kft. 100 százalékos üzletrészét és a CEE Broadcasting Limited alaptőkéjének 100 százalékát megtestesítő részvényei megszerzéséről. A társaság ezzel egy időben megállapodást kötött a TV2 korábbi tulajdonosával, a ProSiebenSat.1 Media AG-vel az eladóknak, valamint a csatornának biztosított hitelek átvállalásáról. A Faktor úgy tudja, Andy Vajna és Dirk Gerkens január 4-én egy állománygyűlésen már be is mutatkozott a TV2 dolgozóinak.

Simicskáék vesztésre állnak. Azonban nem hagyják ennyiben. Röviddel a sajtóban megjelent hírek után közleményt adott ki a Fonyó Károly által tulajdonolt Megapolis Media Zrt. jogi képviselője. Ebben egyértelművé teszik, hogy nem hagyják annyiban a dolgot, és megteszik a további jogi lépéseket a „törvényes állapot helyreállítása érdekében”.

Különösnek tartjuk, (…) hogy a cégbíróság – amelyiknek ilyen rövid idő elég volt a bejegyzéshez – egyébként 2015. október 19-e óta képtelen a Megapolis Media Zrt. hasonló ügyében döntést hozni – mint írják.

Azt is kifogásolják, hogy állításuk szerint a jelzálogjog bejegyzésének megszűnésével kapcsolatban sem kérték ki a korábbi zálogkötelezett, a TV2 Media Group Holdings Kft. hozzájárulását, noha az a változás bejegyzéséhez szükséges lett volna. Szerintük a Fővárosi Bíróság cégbírósága a törvényességi felügyeleti kérelmüket figyelmen kívül hagyva jegyezte be a Magyar Broadcasting Co. Kft tulajdonjogát.