hirdetés

Simicskáék jó magasra tették a lécet, hisz a HírTV szakmai vezetőjének azt a Tarr Pétert nevezték ki, aki az RTL Híradójának egyik alapító szerkesztője volt. Úgy tudni a legerősebb hírstáb alakulhat ki hamarosan, és az RTL régi és igen kritikus és több politikust is lemondsára késztető alapító riportereit, oknyomozóit is hadba állíthatja a HírTV  azzal, hogy Tarrt kinevezték.  Ez egy tiszta üzenet.  Simicska ezzel létrehozhatja a legnézettebb hírcsatornát, amely tény kérdése, hogy az RTL Klubot és a köztévét is csúnyán lenyomná minden tekintetben. S nem utolsó sorban a demokrácia alapillérét a média hatalmát így visszaállíthatná. 

simicska 2

A Válasz.hu információi szerint megvan a Hír Tv új vezetője. A lap úgy tudja, Tarr Péter jelenlegi felelős szerkesztő vezérigazgató-helyettesi pozícióban irányíthatja tovább a hírtelevízió munkáját.

Mint ismeretes Tarr volt az RTL alapítója a Híradó szerkesztőségének tekintetében. Olyan újságírókkal ténykedett az RTL-nél, akik kirobbantották az elhíresült olajügyeket, akik politikusokat, köztük például a Fidesz közlekedési miniszterét is anno lemondásra késztették.  De a Tarr vezette hírbrigád leplezte le az FKGP politikusainak a furcsa ügyeit, s amelyek kapcsán Szabadi Bélát el is ítélték. De a Fidesz régi pártigazgatójának büntetőügyét is ezen RTL-sek szellőztették meg elsőként, akiknek vezetője a most kinevezett HírtV-s főnök volt. De ezen csapat jutott ki először például Kisbandihoz is Amerikába, akit az FBI fogott el, s aki az alvilág pénztárnoka volt. De a hírhedt Aranykéz utcai robbantásban elhunyt Boross Tamás videovallomásának nyílvánosságra hozatala is a Tarr híradósokhoz köthető. Vagy a Fenyő gyilkosság albán gyanúsítottja is anno, ezen hírbrigádnak adott csak interjút.  De a történt legérdekesebb része, hogy épp ezen Tarr vezette hírbrigád számolt be a Teve utcai fura csempészett aranyügyről, amelybe anno belekeveredett több főrendőr és az a Pelikán László  is, aki az APEH egyik vezetője volt épp akkor, amikor az adóhivatalt épp Simicska Lajos vezette.
Mindezek tekintetében, ha Simicska Lajos valóban úgy dönt, hogy össze szedeti Tarral az RTL régi oknyomozóit és botrányhős Híradós csapatát, akkor a jelenlegi RTL Klubnak és a köztévének valamint a TV2-nek is kőkeményen betesz rendesen, és a HírTV nézettségi csúcsokat döntögethet. Mindez azért tény kérdése, hisz sok sok ex- RTL-es otthagyta a médiát pont azért, mert nem volt rájuk már szükség 2002-től. Azonban sokan közülük a köztévé legnézettebb bűnügyi műsorát is készítették, amelyet 2005-óta a köztévé nem tud még a méregdrága szuper vetélkedőkkel sem felül múlni.
Titkon úgy tudjuk Simicska Lajos egyik forgatókönyve épp az, hogy a legnézettebb csatornát hozza létre. ehhez pedig az első lépést megtette, hisz az RTL ex-hírszerkesztőjét kinevezte, most már csak a botrányhős híradósok hiányoznak, akik egészen biztosan senkit nem fognak kimélni a tulajdonsoukon és főnökükön kivül.. A média becsületét és a média hatalmi szerepét így épp Simicska Lajos fogja helyreállítani, ami a demokrácia egyik alapköve. Simicska így a médiabirodalmát felvirágoztathatja és a legnézettebb hírcsatornává teheti s így azon kívánsága is teljesülni tud, hogy azon politikusok, akik korruptak azokat a nyílvánosság erejével le kell mondatni.