hirdetés

Szerencsétlen véletlen, vagy tuti biztos lehallgatásmentes találkozó és egyeztetés történt Simicska Lajos ex-miniszterelnöki jó barát és Orbán jelenlegi főbizalmasa, Habony Árpád között Dubajban? A kérdés rögtön adódik, hisz az egyikről az emírségek repterén készült fotó, míg a másik befolyásos tanácsadót épp egy sofőr várta kezében tartva a névtábláját, rajta Mr. Habony Árpád felirattal pár napja.

simicska dubaj

Nos, mint tudjuk, véletlenek vannak. Sőt, akár egymás után is sokszor követik egymást ezek, azaz a szerencsétlen egybeesések.

Azt azonban nem tudni, hogy a miniszterelnök régi jó exbarátja, aki Orbán Viktort simán legecizte a nyilvánosság előtt, azért pihent Dubajban, mert fontos találkozója volt? Vagy épp tényleg csak elment pár napra a melegbe feltöltődni, és eszében sem volt találkoznia Mr. Habonnyal? Vagy épp azért ment az arab országba, mert Habony Árpáddal, a miniszterelnök főtanácsadójával volt egyeztetnivalója, aki az ellenzék szerint ingyen dolgozik és adja a politikusoknak és egyéb más milliárdosoknak az ötleteit. (Megjegyeznénk, ebben az időszakban a legdrágább a repjegy Dubajba, a sima turistaosztály 180 ezer forint/fő. – a szerk.)

Azt a lehetőséget pedig talán zárjuk ki, hogy Habony és Simicska jó barátok, és mint mindig, most is közösen mentek pihenni családostul, mint ahogy azt régóta, évek óta teszik az Egyesült Arab Emírségekbe.

Nos, nagyon úgy tűnik, hogy Simicska és Habony, azaz mindketten Dubajban voltak nagyjából egy időben, s ez bőven elég a találgatásokra, az összeesküvés-elméletek gyártására.

Ha így volt, akkor pedig  a legfőbb kérdés, hogy vajon miről egyeztettek? A jövőről? A békéről? A reklámoszlopokról? Vagy netán 8 órás munkát ajánlott Mr. Habonynak a Közgép vezére?  Nos, ez az, amit jó ideig nem fogunk megtudni.

Simicskát most is egy szemfüles olvasó fotózta le Dubajban, a Budapestre tartó gép indulása előtt a repülőtéren. A Mandiner.hu-n tették mindezt közzé. Pár napja, szilveszter előtt pedig szintén egy olvasó készített fotót az Arab Emírségek repterén arról, ahogy egy luxusszálló, a Desert Palm sofőrje várja Habony Árpádot egy kis névtáblával a kezében, türelmesen az érkezési oldalon.

Mindez pedig azért is érdekes, hisz míg majd 4000 kilométerre Dubajtól van Simicska, épp akkor kezdték el a reklámoszlopait a fővárosban bontani, rendőri erősítéssel. Mint ismeretes, a Fővárosi Önkormányzat felmondta a Simicska-féle reklámcéggel a 25 éves szerződést, igencsak egyoldalúan, mondván: a cég nem tartotta be a szerződéses kötelezettségeit. A Mahir pedig elkezdte azokat frappáns módon visszarakni.