hirdetés

Simicska Lajos szerint meg kell akadályozni, hogy kormánypárti körök szerezzék meg az internetes lapot. Állítólag ezt egy zárt körű rendezvényen mondta a miniszterelnök ex-barátja, aki Orbán Viktort le is gecizte. Azóta a médiagurunak nem megy olyan jól a szekere, mint annak idején. Mindezek tekintetében a milliárdos Simicska független sajtómegmentési törekvése aranyos tett.  

simicska

Simicska Lajos hétfőn, egy zárt körű vezetői értekezleten kijelentette: nem engedhető meg, hogy az ország egyik vezető internetes médiája az Orbán–Habony-páros irányítása alá kerüljön – számolt be az eseményről, nem is véletlenül az egykoron még a Fidesz fő hírmondójának számító Magyar Nemzet. Simicska lapja szerint a Hír Tv és a Magyar Nemzet tulajdonosa nem részletezte, miként kíván ez ellen tenni. Az utóbbi napokban többször is megjelent az információ, hogy az Index hamarosan Simicska tulajdonába kerülhet.

Az Indexnek jelenleg az a Spéder Zoltán a tulajdonosa, aki Lázár János miniszter legfőbb barátja. Az üzletembernél, aki az FHB elnöke is, nemrég a magyar FBI a Nemzeti Nyomozó Iroda  tartott házkutatást, mert a rendőrség csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Azt, hogy ki ellen, nem tudni, de azért lenne egy fogadásunk.

Az NNI munkatársai a házkutatás során „vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetéseket tartalmazó adathordozókra” bukkantak – írta ezt is a napokban a Magyar Nemzet. Ezek között Orbán Viktorral és Rogán Antallal folytatott beszélgetések is vannak, állítja Simicska lapja.