hirdetés

Elárulta Magyarországot a Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök. A Jobbik ezt arra alapozza, hogy a miniszterelnök támogatta az Európai Tanács menekültek relokációjáról is szóló zárónyilatkozatát. Z. Kárpát Dániel képviselő szerint pedig Orbán egészen mást mond itthon, mint Brüsszelben.

z.karpati d-alfahir

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kormányfő és kabinetje kettős beszédet folytat a kvótákról. Míg belföldön harcos retorikával kikel a kvóta ellen és aláírásokat gyűjt, addig nemzetközi téren nem áll ki ezen álláspontja mellett – közölte.

A jobbikos képviselő „elképesztő árulásnak” nevezte, hogy Orbán Viktor nem akadályozta meg annak a zárónyilatkozatnak az elfogadását, amely szerinte 160 ezer menekült áthelyezéséről szól, akik közül mintegy 1300 érkezhet Magyarországra.

Úgy tűnik, a miniszterelnök „elhagyta kétmillió ember aláírását” – fogalmazott Z. Kárpát Dániel a Fidesz aláírásgyűjtésére utalva, majd felszólította a kormányt, hogy a bevándorlási kvóta minden formáját utasítsa el, továbbá állítsa vissza a független határőrséget.

(Fotó: Alfahir)