hirdetés

Balhé a bicskei menekülttáborban. Állítólag késelés történt, amelynek az elkövetőjét elfogták és őrizetbe vették. A súlyos afgán sérültet kórházba szállították. Azt, hogy mi miatt történt a késelés, nem tudni, feltehetőleg összevesztek valamin a migránsok. Lehet, azon, hogy több főként a menekülttáborban élő embercsempész-hálózat tagjaira tett terhelő vallomást.

bicskei állomás

A rendőrség tájékoztatása szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a bicskei nyílt befogadóállomáson 2016. május 15-én délután egy 20 éves afgán férfi egy késsel hastájékon szúrt egy 18 éves afgán férfit. A Készenléti Rendőrség munkatársai a késeléssel megalapozottan gyanúsított férfit a befogadóállomáson elfogták, és előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A rendőrség a befogadóállomáson és környezetében mindent megtesz a közbiztonság fenntartása érdekében.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy ez az egyik olyan tábor, ahonnan az embercsempészek szervezett módon viszik nyugatra a menekülteket. Sőt állítólag ezen bűnszervezet tagjai főként benn élnek menedékkérőként a táborban, s így toborozzák ügyfeleiket.

Értesüléseink szerint már folynak különféle vizsgálatok is az egyik rendőrkapitányságon, hisz több elfogott migráns ilyen jellegű vallomást tett rendőrségi kihallgatásakor. Így elképzelhető lehet akár az is, hogy a banda tagjai álltak most bosszút. Persze lehet, hogy csak egy sima veszekedés tört ki azon, ki melyik tévécsatornát nézze.

(Fotó: bicske.hu)