hirdetés

Már az ügyészség is megerősítette a hetekkel megírt értesülésünket, miszerint megszüntették a nyomozást a korrupció és vesztegetés gyanúja miatt feljelentett BV-s nő ellen. Mint ismeretes, azt híresztelték, hogy szépségszalonbérletért cserébe hosszabb eltávozást intézett egy-egy rabnak, wellnesshétvégéért pedig kevésbé szigorú bánásmódban részesültek a kiváltságos elítéltek.

börtön amerikaiÚgy tudjuk, a Központ Nyomozó Főügyészség megszüntette azt az eljárást, amelyben egy veszprémi börtönben dolgozó hölgy ellen vizsgálódtak. Egy névtelen feljelentés alapján a BVOP alkalmazottja kapott szépségszalonbérletet, wellnesshétvégét, mozibelépőt, és akiktől kapta, azoknak jobb sorsuk lett a börtönben. Eltávozásokat is kaptak a kivételezett elítéltek a feljelentés szerint, és az egyik rabbal szexuális viszonyt is folytatott a börtönőr.
A gyanúba kevert BV-s két rabbal is kivételezett a bejelentés alapján, és volt némi hancúr is a rabokkal, akik komoly ügyek miatt kerültek börtönbe.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés miatt nyomozott az ügy kapcsán, de azt be is fejezték. Erről írtunk két hete, amit akkor az ügyészség erősen cáfolt. Most azonban megerősítették, hogy vége a BV-s elleni vizsgálódásnak.

„Korábbi megkereséséhez kapcsolódóan tájékoztatom, hogy az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett, hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya 2016. augusztus 17-én kelt határozatával a Be. 190. §-a (1) bekezdésének a.) pontja alapján – mivel a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény – megszüntette. A határozat indokolásának lényege szerint a széles körben lefolytatott nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján az volt megállapítható, hogy az ismeretlen személy által írt feljelentésben szereplő állítások valótlanok, azokat semmilyen tény nem támasztja alá” – írta az Esti Újságnak, dr. Nagy Andrea szóvivő.