hirdetés

Segítséget kér a DK
2014-07-27 17:03

Nem nyugszanak. Az Alkotmánybíróság önkormányzati választással kapcsolatos igen fura és véleményes döntése miatt a DK segítséget kér külföldről. A Demokratikus Koalíció így az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez (EBESZ) és az Európai Unióhoz fordul az önkormányzati választási törvény miatt.

Gyurcsány Ferenc

A DK annak érdekében sürget nemzetközi beavatkozást, hogy „megszűnjön az a helyzet, amelynek alapján a magyar kormány egy nyilvánvalóan és közvetlenül alapjogokat sértő törvény alapján kívánja lebonyolítani az október 12-re kiírt önkormányzati választásokat” – olvasható a Kakuk György elnökségi tag jegyezte közleményben.

Az ellenzéki párt közlése szerint korábban az EBESZ keményen és nyíltan bírálta jelentésében az április 6-án megtartott általános választások lebonyolítását. A DK szerint a magyar kormány nem hogy megfogadta volna a jelentésben foglaltakat, hanem – készülve az őszi helyhatósági választásokra – „további antidemokratikus eljárásokat fogadtatott el a szavazógéppé silányított parlamenti többségével”.