hirdetés

Az őszi parlamenti cikluskezdéssel járó feladatok ellátására átmenetileg Schmuck Erzsébetet választották frakcióvezetőjüknek az LMP országgyűlési képviselői – közölte a párt. Miután lemondott a párt korábbi vezére és szószólója Schiffer András a képviselőségről, így gondoskodni kellett a frakcióvezetőségről.
schmuck erzsébet, lmpGál József elmondta: a poszt betöltőjének személyét várhatóan a jövő hét elején véglegesítik, miután esküt tesz az Országgyűlés előtt és hivatalosan is az ötfős frakció tagjává válik Hadházy Ákos, a Schiffer András távozásával felszabaduló képviselői helyet elnyerő politikus.

Schmuck Erzsébet eddig a képviselőcsoport helyettes vezetője volt, a posztot 2015 októberében vette át Szél Bernadettől. Állítólag Schmuk a párt EU-s képviselőjével Jávor Benedekkel jó viszonyban van, így várható volt, hogy ő veszi át átmenetileg a párt vezetését a Parlamentben. Bár sokan azt rebesgették, hogy Szél Bernadett lesz ez a személy. Végül azonban Schmuck kapta a feladatot.

Schiffer András, aki május végén jelentette be távozását a párt éléről és frakciójából, szeptember 5-től nem tagja  a parlamentnek. Róla azt terjesztik, hogy Alkotmánybíró lehet és ezért mondott le. Az Esti Újság azonban úgy tudja, hogy ügyvédkedni fog Schiffer.